Maatregelen rondom eredivisiewedstrijd De Graafschap - Ajax

Algemeen

DOETINCHEM - Op woensdag 15 mei om 19.30 uur spelen De Graafschap en Ajax in stadion De Vijverberg tegen elkaar. De gemeente heeft in overleg met de politie, het Openbaar Ministerie en De Graafschap maatregelen getroffen rondom het stadion en in de binnenstad van Doetinchem.

Supporters van Ajax met een toegangskaart voor het uitvak maken gebruik van de verplichte buscombi. Supporters die vertrekken van de Johan Cruijf Arena worden gefouilleerd bij vertrek. De inzittenden van de bussen die niet vanuit Amsterdam vertrekken, maar elders in het land, worden bij binnenkomst van het stadion gefouilleerd. Ajax-supporters zonder (geldig) ticket zijn niet welkom in Doetinchem en worden door de politie teruggestuurd. Er zijn in Doetinchem geen activiteiten of mogelijkheden om buiten het stadion de wedstrijd te volgen.
Supporters die rondom de wedstrijd door de politie worden aangehouden, zijn niet welkom bij een eventuele huldiging van Ajax in Amsterdam. Zij krijgen gedurende de huldiging een meldplicht of gebiedsverbod opgelegd.

De wijk rondom het stadion wordt vanaf 16.30 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De wijk is alleen toegankelijk voor bewoners van de wijk en automobilisten met een parkeerkaart voor P1 en P2. Tevens worden automobilisten voor P4 en P5 en de media met de juiste kaarten ook doorgelaten. Hierop wordt streng toegezien. De afzetting blijft in stand tot na de wedstrijd.

Bij de toegang van het stadion vindt verscherpte controle plaats. Supporters wordt daarom verzocht om op tijd naar het stadion te komen, zodat de toegang soepel verloopt en iedereen op tijd binnen is.
Iedereen dient de huisregels van De Graafschap na te leven. Dat betekent onder meer dat het doorverkopen van toegangsbewijzen aan derden niet toegestaan is. Het betreden van het speelveld is ten strengste verboden. Aanwijzingen van de stewards en politie dienen te allen tijde opgevolgd te worden.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant