Wethouder Ria Ankersmit (l) bij de opening van de nieuwe botenloods met voorzitter Sandra van Zaal van Het Anker. Foto: PR
Wethouder Ria Ankersmit (l) bij de opening van de nieuwe botenloods met voorzitter Sandra van Zaal van Het Anker. Foto: PR (Foto: )

Loods geopend tijdens open dag RKV Het Anker

ULFT - RKV Het Anker kijkt terug op een geslaagde open dag. Tijdens deze dag werd ook de loods officieel geopend door wethouder Ria Ankersmit van Oude IJsselstreek.

Al vanaf 11.00 uur, de start van de open dag, was het gezellig druk langs de waterkant. Leden hadden in de uren vooraf ervoor gezorgd dat de loods opgeruimd was, er de nodige boten buiten lagen en natuurlijk dat de loods en omgeving versierd waren. Vanaf 11.30 uur werd het alleen maar drukker met genodigden en geïnteresseerden. Na een rondleiding over het terrein, door de loods en de kantine (die gedeeld wordt met de vissers van HSV De Brasem) was het tijd voor de officiële openingshandeling. Na een toespraak van voorzitter Sandra van Zaal en de wethouder was het aan haar om de loods, net zoals een boot, te dopen. De vereniging kreeg als cadeau van de gemeente nog een bewegwijzeringsbord aangeboden dat bij het parkeerterrein opgehangen wordt. Dit was een grote wens van de vereniging om vanaf de doorgaande weg, waar geparkeerd wordt, beter vindbaar te zijn. Voorzitter Sandra van Zaal nam het bord dankbaar in ontvangst.
Behalve van de wethouder en voorzitter waren er mooie woorden van het Watersportverbond, dat de vereniging een vlag aanbood om trots te kunnen tonen dat Het Anker lid is van de bond, zodat bijvoorbeeld vanuit verenigingsverband makkelijk aan wedstrijden meegedaan kan worden. Helaas was de bondsdelegatie de vlag vergeten, maar deze wordt nagestuurd. Uiteraard zal Het Anker straks trots met deze vlag zwaaien tijdens evenementen.
Na het officiële moment aan de voorkant van de loods, verplaatste de hele groep zich richting de waterkant waar er onder het genot van koffie, thee en wat lekkers nagenoten werd met zicht op de Oude IJssel. Hier was de rest van de dag genoeg te doen: er werd gevaren in diverse soorten kano's, de dubbel-4-roeiboot vertrok regelmatig vanaf de steiger voor een rondje met belangstellenden, er waren demonstratiewedstrijden kanopolo en als klap op de vuurpijl werd het raft enkele malen geflipt (omgooien en vervolgens weer met de bodem in het water krijgen) en konden belangstellenden over de bodem van eskimoterende kanovaarders lopen. Belangstellenden deden volop mee, wat de dag voor RKV Het Anker extra geslaagd maakte.

Meer berichten