Tijdens het jaarlijkse Wesenthorstgala komen de examenleerlingen op chic naar de feestlocatie; dit jaar op woensdag 22 mei. Foto: Archieffoto
Tijdens het jaarlijkse Wesenthorstgala komen de examenleerlingen op chic naar de feestlocatie; dit jaar op woensdag 22 mei. Foto: Archieffoto (Foto: )

Galaparade Almende College Wesenthorst

ULFT - De eindexamenkandidaten van het Almende College Wesenthorst houden woensdag 22 mei hun traditionele galafeest. De examens hebben ze dan achter de rug en daarna begint het lange wachten op de uitslag. Die ontvangen ze, net als alle examenkandidaten in het land, op woensdag 12 juni.

Met diverse fraaie vervoersmiddelen worden ze naar het galafeest gebracht. Ieder jaar een aantrekkelijk schouwspel. De route is anders dan in voorgaande jaren. De galaparade vertrekt om 18.45 uur vanaf de parkeerplaats bij sporthal de IJsselweide en gaat door een deel van Gendringen en Ulft en eindigt bij de school.

De galaroute ziet er als volgt uit:
Vanaf de parkeerplaats rechtsaf de Industrieweg op (richting Gendringen); Oversteken naar IJsselweg en direct linksaf Brederostraat; Linksaf Staringstraat; Rechtsaf Ulftseweg; Rechtsaf Grotestraat; Rechts aanhouden Raadhuisstraat; Oversteken naar Kerkplein; Rechtsaf Past. Wijfkerstraat; Linksaf Staringstraat; Gaat over in Debbeshoek; Bij verzorgingshuis linksaf Kempermanstraat; Rechtsaf Delweg; Gaat over in Roggestraat; Rechtsaf Tarwestraat; Rechtsaf Frank Daamenstraat; Linksaf Hutteweg parkeerplaats bij Wonion.

Op de Hutteweg wordt er een korte pauze gehouden om in kleinere groepen naar school te rijden: binnendoor via Emailleplein naar Drulaan; Rechtsaf Drulaan; Linksaf Frank Daamenstraat, gaat over in Debbeshoek; Linksaf Weg achter de Blenk; Rechtsaf Middelgraaf; Rechtsaf Heggenseveld tot ingang school aan Heggenseveld. Hier is het eindpunt.

Meer berichten