Zomeractiviteiten voor jong en oud bij DRU Cultuurfabriek

ULFT - In de zomermaanden bruist het in en rondom de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De DRU Cultuurfabriek presenteert dan een reeks zomeractiviteiten voor jong en oud, die (meestal) plaatsvinden aan het water bij het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis).

Op zondag 23 juni vindt het Afrikafestival plaats van 12.00 tot 19.00 uur in de DRU Cultuurfabriek, de entree is gratis en er is voor jong en oud van alles te beleven. Dit is de aftrap van de eerste editie van de Afrikaweek Oude IJsselstreek.
Op vrijdag 28 juni treedt de Oegandeese zanger Maurice Kirya op, samen met Wies Knipping aan de waterkant bij het Ouhrlokaal. Zijn genre is een mix van soul, jazz, R 'n B en pop. Dit optreden vormt tevens de afsluiting van de Afrikaweek Oude IJsselstreek. De discoshow Boogie Nights Summer Edition (18+) komt met de verlichte dansvloer naar de Popzaal op zaterdag 6 juli, de dresscode is korte broek of rokje en slippers.
Geniet van een pittige barbecue en een lekker biertje kan op het terras tijdens Bier Blues en BBQ op woensdag 7 augustus. Of men kan komen gitaar spelen, drummen of zingen op zaterdag 10 augustus tijdens Muziek rond het kampvuur.
En voor wie liever lekker zingt met z'n vrienden, kan terecht bij de Karaoke Night op vrijdag 16 augustus. Op zondag 18 augustus kunnen liefhebbers genieten van een Spaans driegangenmenu en de zomerfilm El Olivo op een groot scherm, en op donderdag 22 augustus is er een heerlijke Italiaanse avond tijdens Pizza & Pasta met zomerse muziek.
Wie met z'n familie wil meedoen met de Familiezeskamp, moet zondag 25 augustus in de de agenda zetten. De activiteit is ook zeer geschikt voor vriendengroepen of buurtverenigingen.
De Pubquizavond voor teams is op zaterdag 31 augustus in de Popzaal. Het Streektaalfestival Plat Gespöld is een middag boordevol muziek op zondag 15 september en daar wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Prijs voor Beste Streektaalmuzikant.
Tijdens vier verschillende avonden verzorgen veelbelovende jonge pianisten vanuit de hele wereld Zomerse Pianoconcerten in het Ouhrlokaal. Iedere zondag in de zomer nemen ervaren gidsen van het DRU Industriepark bezoekers in 75 minuten door de DRU Cultuurfabriek en over het DRU Industriepark. In Galerie bij de Boeken (in het Portiersgebouw) zijn de gehele zomer exposities met gratis entree.

Er zijn ook speciaal voor de kinderen leuke activiteiten; wie van spelletjes houdt, kan zondag 11 augustus naar de spelletjesmiddag in de buitenlucht komen. Dit is niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassen een gezellige middag. Op zaterdag 31 augustus is De Kidsfabriek. Dat is een gratis, spannend en uitdagend evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar in de SSP-hal. In deze hal vindt op zaterdag 5 en zondag 6 oktober voor de vijfde keer de gratis Dierendagshow plaats met wel 500 dieren.


www.drucultuurfabriek.nl

Meer berichten