Bijzondere stoomvoertuigen en -machines bij het OV-museum. Foto: PR
Bijzondere stoomvoertuigen en -machines bij het OV-museum. Foto: PR

Stoomfestival Doetinchem

zo 16 jun 2019, 10:11 Algemeen

DOETINCHEM - Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum Doetinchem organiseert ook dit jaar weer het Stoomfestival aan de Stationsstraat 50. In het weekend van 22 en 23 juni dagelijks van 10.00 en 17.00 uur staat het hele museum in het teken van stoom.

Een groot aantal stoomattracties staat opgesteld in en rond het museum. Bijzondere stoommachines op ware grootte en in miniatuur. Onder de stoommachines bevindt zich een bijzondere miniatuur zweefmolen en tevens machines die een groot Meccano reuzenrad aandrijven. Buiten rijden een aantal stoomvoertuigen rond, waaronder enkele die de kleinste bezoekers de mogelijkheid bieden om in mee te rijden. Daarnaast is er een springkussen aanwezig en is er volop gelegenheid om zelf met LEGO te bouwen en te spelen.

De jongste inwoners van Doetinchem hebben bij inlevering van de ingekleurde kleurplaat gratis toegang. Deze kleurplaat is voorafgaand aan het Stoomfestival af te halen bij het museum en zal bij de basisscholen worden uitgedeeld. De toegangsprijs is voor volwassenen 6 euro, kinderen 2,50.


www.ovsm.nl