Zanger Ben Lukassen op de Iesselganger. Foto: PR
Zanger Ben Lukassen op de Iesselganger. Foto: PR (Foto: )

Drie prachtige vaartochten met de Fluisterboot

ULFT - Op de zomeravond van zaterdag 29 juni, als de zon al langzaam naar de horizon toe zakt, vertrekt de Iesselganger voor een sfeervolle vaart over de Oude IJssel. Het biedt deelnemers aan de tocht een prachtig uitzicht op de oevers en de bebouwing van Ulft. En daar waar bij een normale rondvaart alleen de verhalen te horen zijn van de gids, worden deze nu gecombineerd met sfeervolle liederen in de streektaal, die verzorgd worden door streekzanger Ben Lukassen. Onderweg wordt een hapje en drankje geserveerd door de gastvrouwen geserveerd. De midzomertocht is op zaterdag 29 juni, afvaart 20.00 uur van de steiger bij de DRU Cultuurfabriek. Reserveren is verplicht en kan via de VVV Ulft of de site. Deelname kost 15 euro voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar 12 euro.

De vaartocht voor Kasteel Wisch vertrekt op 29 juni om 9.30 uur vanaf DRU Ulft. Na een korte vaartocht naar Terborg gevolgd door een wandeling ,wordt men rondgeleid door de kasteeltuinen. Deze tuinen zijn op deze tocht exclusief toegankelijk voor de passagiers. De deskundige gids vertelt alles over de interessante historie en andere wetenswaardigheden van dit prachtige kasteel. Reserveren is verplicht en kan via de VVV Ulftof de site. Deelname kost 15 euro voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar 12 euro, inclusief koffie of thee en een oerbroodje.

Een mooi familie-uitje is de tocht over de Oude IJssel door schutsluis De Pol bij Gaanderen naar IJsboerderij 't Kempke. Hier kan men genieten van de leuke speeltuin en het gezellige terras. Deze tocht is op zondag 30 juni, afvaart 11.15 uur van de steiger bij de DRU Cultuurfabriek. Reserveren is verplicht en kan via de VVV Ulft of via de site. Kosten voor volwassenen acht euro en voor kinderen tot 12 jaar vijf euro.


www.iesselganger.nl

Meer berichten