De crew van Care4Life bracht een mooi bedrag bijeen voor hospices en het Inloophuis Oude IJssel. Foto: Josée Gruwel
De crew van Care4Life bracht een mooi bedrag bijeen voor hospices en het Inloophuis Oude IJssel. Foto: Josée Gruwel

'We hoopten op een feestje zoals dit'

DOETINCHEM – De 65 deelnemers aan Care4Life kwamen na een 24-uurs estafette, waarbij 240 kilometer gefietst en hardgelopen werd, zondagmiddag moe maar voldaan aan op het Simonsplein. Het evenement, dat georganiseerd werd door BAX2Give, bracht 35.200,73 euro op. Het bedrag, dat tot stand kwam door sponsoring, is bestemd voor het Inloophuis Oude IJssel, Hospice Sravana, Hospice Zutphen en Hospicegroep De Lelie.

Door Josée Gruwel

De route ging van Maastricht naar Doetinchem. Er werd zaterdag gestart bij de Sint Pietersberg. Om de hardlopers en fietsers, een recordaantal dit jaar, sportief uit te dagen ging de route over heuvelachtig en grotendeels onverhard terrein. Brandende bovenbenen en mooie uitzichten werden gegarandeerd.
Het avontuur werd aangegaan en succesvol voltooid. Terwijl 'Here Comes the Sun' op het Simonsplein door de luidsprekers schalde, werden de hardlopers en mountainbikers zondagmiddag met open armen, spandoeken en bloemen ontvangen door familie, vrienden en andere betrokkenen.

Een van hen was Marie-Louise Vossen uit Doesburg. De vorige keer deed ze zelf mee, maar nu heeft ze een blessure. Ze stond er om vriendinnen te verwelkomen. "De saamhorigheid onder elkaar is fantastisch. Er wordt onderweg ook zo goed voor je gezorgd. Fijn van dit jaar is dat het nu zomer is, vorige keren werd er in november gelopen."
Mede-organisator en deelnemer Mike Timmer: "We zijn binnen, dat werkt bevrijdend. Mijn energie is weg, maar er zijn geen blessures en we hebben ontzettend veel plezier gehad. En wat een mooi landschap hebben we gezien. Uiteindelijk gaat het om het geld voor de goede doelen. Die zijn dit keer minder sexy, maar wel fantastisch."

"Dit evenement wil je gewoon meemaken," vertelde loopster Margot Verhagen. "Het is waanzinnig goed georganiseerd. We hebben vannacht karaoke gedaan midden in een bos, en gedanst op een gympad. We hoopten op een feestje zoals dit, gezellig en sportief, en we hebben het gekregen. Met elkaar in beweging zijn blijft bijzonder."
Terwijl op de hete zondagmiddag water, frisdrank, wijn en bier rijkelijk vloeiden, werd de cheque aangeboden aan afgevaardigden van de goede doelen. Henk Wubbels, bestuursvoorzitter van het Inloophuis Oude IJssel: "Voor onze gasten en vrijwilligers is dit van een grote betekenis."

Meer berichten