De Iesselganger op de Oude IJssel. Foto: PR
De Iesselganger op de Oude IJssel. Foto: PR

Met de Iesselganger naar kasteel De Kemnade

ULFT/TERBORG - De Iesselganger vaart over de Oude IJssel door de schutsluis De Pol bij Gaanderen op 6 juli langs de oevers naar het schilderachtige kasteel De Kemnade. Het kasteeltje De Kemnade staat ten zuiden van Doetinchem op de westelijke oever van de rivier de Oude IJssel bij de samenvloeiing met het Waalse water. Het gebouw bestaat uit een 16de-eeuwse, zestienhoekige toren met een leien spits. Tegen deze zogeheten paviljoentoren staat een woning in 18de-eeuwse stijl die in 1957 gebouwd is. Deze tocht met de Iesselganger biedt de kans om dit kasteel, dat normaal niet voor publiek geopend is, te bezichtigen. Het kasteelterrein en de middeleeuwse gewelven onder de toren zijn op deze tocht exclusief toegankelijk voor de passagiers van De Iesselganger. Men wordt persoonlijk rondgeleid door de kasteelheer. Aan boord is er gelegenheid voor een kopje koffie met stroopwafel. Ongeveer drie uur na vertrek arriveert men weer in Terborg. Reserveren kan via de website of via VVV Oude IJsselstreek. De tocht naar De Kemnade vertrekt om 08.30 uur vanaf steiger in Terborg tegenover de Gamma. Deelname kost vijftien euro voor volwassen en kinderen tot twaalf jaar betalen twaalf euro. Dat is inclusief consumptie en de rondleiding.

De Midzomeravondtocht is op zaterdag 6 juli om 20.00 uur. Deze avond brengt streekzanger Ben Lukassen sfeervolle liedjes in de streektaal ten gehore.
De reguliere rondvaarten met de fluisterboot zijn elke weekend op zaterdag en zondag om 13.00 uur vanaf de Baileybrug op het DRU park te Ulft. Alle tochten zijn te reserveren via de VVV Oude IJsselstreek of via de website.


www.iesselganger.nl

Meer berichten