Roosmarijn Tuenter in een eerdere editie van 'nDrom. Foto: Jan van de Belt
Roosmarijn Tuenter in een eerdere editie van 'nDrom. Foto: Jan van de Belt

Twintigste editie 'nDrom: muzikale, theatrale en poëtische verrassingen

SINDEREN - De twintigste editie van het festival 'nDrom op zaterdag 6 juli heeft allerlei verrassende optredens te bieden. Het festival omvat een wandeling over de landgoederen Idink en Nibbelink op Sinderen, met onderweg allerlei muzikale, theatrale en poëtische verrassingen. 'nDrom blijft een experimenteerplek waaruit zich diamanten kristalliseren die later op de grotere festivals flonkeren. Het startpunt is koffieboerderij Groot Nibbelink op Sinderen op de Binnenheurne om precies te zijn, aan de Idinkweg 12.

De organiserende stichting Eeuwig Erbarmen licht een klein tipje van de sluier op en noemt wat programma-onderdelen.

Roosmarijn Tuenter stond vele malen op 'nDrom. Telkens in een andere gedaante met andere tegenspelers. Met haar eigenzinnige muziek heeft ze inmiddels op diverse podia in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, IJsland, Engeland, Zweden en Frankrijk gestaan. Ze opent 'nDrom samen met gitarist Wiek Hijmans. Misschien duiken ze daarna nog ergens in de wandeltocht op.
Firma Weijland laat weten: "Och Eeuwig Erbarmen Festival u zoemt in mijn hart en 'nDrom zoemt mee! En we spelen NOCTA op dat prachtige festival 'nDrom! Komt dat zien, komt dat zien!"
Helma Snelooper en Gerda Reijnders nemen de bezoekers mee in hun Opvouwbaar Bos. Helma laat verhalen en gedichten horen die zij heeft opvangen op haar omzwervingen of die spontaan uit haar pen zijn komen stromen. Gerda legt er met haar virtuoze trekharmonicaspel een melancholisch tapijtje onder, laat de poëzie zuchten en geeft de woorden vleugels.
De Sirenen fluisteren, schreeuwen een gedicht van Bert Scheuter in de Sirenenlaan.
Ook traditiegetrouw start de Tour op die eerste zaterdag van juli. Het werd hoogste tijd om eens in Franse sferen te eindigen. Net voor het gouden uur brengt voor de daeledeuren van Groot Nibbelink Le Bonheur iedereen in vakantiesferen. De bezetting van Le Bonheur is als volgt: Esther ter Steeg - zang/dwarsfluit; Ingrid de Vries - piano; Ivo Voragen - slagwerk; Jurgen van der Sluis - contrabas.
Oud Stadsdichter Enschede Margót Veldhuizen begon haar verovering van de Achterhoek ooit op 'nDrom, daarna volgden enkele optredens in de Achterhoek Spektakel Toer. Op de Kunstwandelroute Hummelo is ze elk jaar sindsdien ook present. Ze neemt haar partner Mario mee die voor een Italiaanse sfeer zorgt door op de Sardische herdersfluit de poëzie een ondersteuning te geven.
Garden Rumours zal onverwachts op een open plek in de bos haar rumoer ten gehore brengen. Het koor uit Gendringen en omstreken heeft een breed repertoire, variërend van klassiek (romantische liederen, madrigalen, religieuze zang) tot drankverzen en werk van moderne componisten.

'nDrom start op zaterdag 6 juli bij Koffieboerderij Groot Nibbelink, Nibbelinklaan 12 op Sinderen. De entree kost voor iedereen vanaf 18 jaar 7,50 euro, vanaf 12 jaar drie euro en tot 12 jaar gratis. Aanvang: 12:00 uur, start wandeling: 12:30 uur; kassa open: 11:30 uur.

Meer berichten