Wethouder Janine Kock verrichtte samen met directielid Hans Scholten de officiële handeling voor de ingebruikname van het zonnedak. Foto: PR
Wethouder Janine Kock verrichtte samen met directielid Hans Scholten de officiële handeling voor de ingebruikname van het zonnedak. Foto: PR (Foto: )

Kramp realiseert zonnedak met 1636 panelen

VARSSEVELD - Donderdag 4 juli is bij Kramp, technische groothandel in agrarische onderdelen, een enorm zonnedak in gebruik genomen. Het zonnedak levert 400.000 kWh groene stroom op jaarbasis, wat gelijk is aan het verbruik van ruim 100 huishoudens op jaarbasis.

Tijdens de drukbezochte openingsbijeenkomst ging voorzitter Hanno Jansen van de werknemerscoöperatie 'Energized by Kramp' met name in op het pilot-karakter van dit project. Daar waar elders energiebesparingsprojecten worden opgestart vanuit kleine gemeenschappen, werd bij Kramp aan de medewerkers de kans geboden zogenoemde zonnestroomdelen van 250 euro per stuk te kopen. Alle deelnemers samen vormen een werknemerscoöperatie, die daarmee in aanmerking komt voor provinciale subsidie.
Kramp's energieproject werd begeleid door de AGEM, de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij. De AGEM is opgericht door acht Achterhoekse gemeenten en probeert de Achterhoek duurzamer te maken.
Janine Kock, wethouder Gemeente Oude IJsselstreek met duurzaamheid in haar portefeuille, gaf aan trots te zijn op alle energiebesparende initiatieven die op dit moment plaatsvinden en complimenteerde Kramp met haar vooruitstrevendheid.
Aansluitend verrichtten Janine Kock en Hans Scholten, directielid Kramp Groep, de officiële openingshandeling.

Meer berichten