Zomeractivitieiten DRU Cultuurfabriek

ULFT - In de zomermaanden bruist het in en rondom de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De DRU Cultuurfabriek presenteert een reeks zomeractiviteiten voor jong en oud, die (meestal) plaatsvinden aan het water bij het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis).

Van woensdag 12 juni tot en met zaterdag 31 augustus is de expositie van Achterhoekse stillevens door Louise te Poele.
Kunstenaar Louise te Poele - geboren in Winterswijk en opgegroeid in Lievelde – kreeg de opdracht om voor negen gemeenten in de Achterhoek een stilleven te maken gebaseerd op hun rijke historie. De opdracht leverde negen prachtige kleurrijke stillevens op. De stillevens bevatten objecten die verhalen vertellen over
de betreff ende gemeenten. De serie in totaal verbeeldt de samenhang van deze gemeenten. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek en de entree is gratis. De expositie in de foyer van het Portiersgebouw.

Van zondag 30 juni tot en met zondag 8 september zijn er rondleidingen over het DRU Industriepark. Iedere zondag in de zomer worden belangstellenden onder begeleiding van de ervaren gidsen van de Oudheidkundige Vereniging OVGG in 75 minuten rondgeleid door de DRU Cultuurfabriek en over het DRU Industriepark. Aanvang 11:30 uur, startpunt Portiersgebouw; kosten vier euro; kinderen van 6 tot 12 jaar twee euro; kinderen onder zes jaar gratis.

Van maandag 8 juli tot en met zaterdag 31 augustus exposeert Sieglinde Weindl in de Galerie bij de Boeken. Zij bewerkt haar werk (grafiek, schilderijen en foto's) met bijenwas, waardoor een dromerige en ingetogen sfeer ontstaat. De voorstellingen komen vaag door de waslaag heen, maar blijven herkenbaar. Gratis entree.

Op de dinsdag 23 en 30 juli en de zaterdagen 27 juli en 3 augustus zijn er in het kader van de internationale muziekzomer 'Campus Cleve' pianoconcerten, verzorgd door internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve in de theaterzaal. Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld. Aanvang 19:30 uur in de Rabobankzaal (vrije zit); gratis entree.


www.drucultuurfabriek.nl

Meer berichten