Zwarte Cross inspireert jeugdleden Gendringse Orkest Vereniging

GENDRINGEN - Afgelopen jaar heeft de jeugdafdeling van de Gendringse Orkest Vereniging (GOV) voor het eerst zelf een concert georganiseerd met als thema 'circus'. Dat gebeurde samen met een aantal kinderen van basisscholen en een paar leden van het kindercircus in Megchelen, die op eigen gelegenheid acts hebben opgevoerd. "Dat was een succes en daarom gaan de jeugdleden ook dit jaar weer een eigen concert verzorgen", aldus jeugdcoördinator Hillie Keurentjes.

Door Walter Hobelman

Dit jaar is gekozen voor het thema 'zwarte cross'. "Dat is net als bij de echte Cross een breed begrip, maar het is vooral stoer en zit vol met power", legt Keurentjes uit. "Alle jeugdleden werken hier aan mee, de 'Muziek Maak Je Zelf' kids, de C-beginners en het C-plus orkest en ook de leden van het B-orkest. Hierin zitten ook een aantal oudere (jeugd)leden die wekelijks of af en toe bijspringen."

De muziek keuze is vooral gericht op 'rock', maar dan in gearrangeerde versies voor het orkest. Behalve muziek is er tijdens en na het concert van alles te doen. Zo kan iedereen die dat wil een tattoo laten zetten bij de schminktafel. Uiteraard is er voor alle kids drinken en wat lekkers en voor de opa's, oma's, vaders, moeders en andere belangstellenden koffie en thee met wat lekkers. Alles tegen een kleine bijdrage. De inkomsten zijn voor de jeugd. "De toegang is gratis en daarom zouden we blij zijn met een kleine bijdrage als we met de spreekwoordelijke pet rondgaan", vertelt Keurentjes.

Zoals elke (muziek)vereniging is het ook voor GOV belangrijk om jaarlijks nieuwe, jonge leden te verwelkomen. "Kinderen vanaf groep 4 zijn welkom. We laten kinderen al zo snel mogelijk samenspelen, dat motiveert. Vanuit het C-orkest stromen de leerlingen dan geleidelijk aan door naar het B- orkest en na verloop van tijd is er dan plaats in het A orkest, het 'grote' orkest", vertelt de jeugdcoördinator. "De opleiding doen we in goede samenwerking met muziekschool Oost-Gelderland in Ulft."

Het concert, dat gehouden wordt op zondag 14 juli, wordt gedirigeerd door dirigent Hans Roerdinkholder en vindt plaats bij de Gent in Gendringen. "We hopen op goed weer natuurlijk en anders moeten we helaas naar binnen. We beginnen om 14.00 uur en het concert duurt tot ongeveer 15.30 uur." Het concert is een mooie opwarmer voor de echte Zwarte Cross, die een week later plaats vindt in Lichtenvoorde.

Meer berichten