Foto: PR
Foto: PR

Verhalen plukken

SILVOLDE - Op donderdag 23 mei hebben de leerlingen van het Almende Isala College in Silvolde een bezoek gebracht aan de bewoners van het woonzorgcentrum en verpleeghuis Schuylenburgh in Silvolde. Ze hebben de bewoners geïnterviewd en prachtige verhalen geplukt die ze later hebben verwerkt in een voorstelling.

Het project Verhalen Plukken is een samenwerking tussen de Gruitpoort Lang Leve Kunst, Naoberschap en het Isala College. Voorgaande jaren heeft het project ook plaatsgevonden bij verschillende zorgcentra. Ook dit jaar heeft de tweedejaars Kunst en Cultuur klas van het Isala College weer verhalen geplukt en dit keer bij de Schuylenburgh in Silvolde.

De leerlingen hebben de bewoners geïnterviewd over verhalen van vroeger. Ze zijn samen in gesprek gegaan over hoe het was om vroeger jong te zijn in vergelijking met de jongeren van nu. Van de verhalen zijn liedjes gemaakt, die uiteindelijk verwerkt zijn in een voorstelling. Zo zijn de verhalen van de ouderen de liedjes van de jongeren geworden.

Op woensdag 10 juli om 15.00 uur vindt de voorstelling plaats bij Grand Café Tobenbroek in de Schuylenburg te Silvolde.

Meer berichten