Een racerunner in actie. Foto: PR
Een racerunner in actie. Foto: PR

Kramp Run voegt RaceRun toe aan wedstrijdprogramma

VARSSEVELD - Op zaterdag 7 september vindt er de RaceRun plaats. Sporten is belangrijk, ook voor mensen met een fysieke beperking. Hiervoor wil de Kramp Run zich sterk maken. Racerunners (alle leeftijden) gaan strijden tegen elkaar. De Kramp Run is blij dat ze de Racerun kunnen toevoegen aan het wedstrijdprogramma. De Kramp Run is een samenwerking tussen atletiekverenigingen ARGO Atletiek uit Doetinchem, Ava'70 uit Aalten en Atletico'73 uit Ulft.

De Racerunners (volwassenen en kinderen) starten gezamenlijk bij de kerk. Het parcours bestaat uit een ronde om de kerk. Een ronde is 275 meter. De looptijd is maximaal 15 minuten. In deze tijd probeert de deelnemer zoveel mogelijk rondes om de kerk te lopen. Een Racerunner is een driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen en volwassenen kunnen zich hiermee voortbewegen door hard te lopen. Andere loopfietsen (zoals een A-linker) zijn ook toegestaan. Er zijn al verschillende trainingslocaties met Racerunners in de regio. De samenwerking met 'Achterhoek in Beweging', een initiatief van 8 Achterhoekse gemeenten en trainingsgroepen, steunt de Kramp Run Racerunning in de Achterhoek.

Kanjers voor Kanjers
Met de opbrengst van de BusinessRun ondersteunt de Kramp Run al jaren projecten van Kanjers voor Kanjers. Deze Achterhoekse stichting zet zich in voor kinderen voor wie sporten en spelen niet vanzelfsprekend is. Door de massale aanmeldingen vorig jaar van 108 businessteams kon een groot aantal projecten in 2018 worden gerealiseerd.

Kramp Run Varsseveld
Je moet er snel bij zijn want de run is meestal snel vol. Je kan je nu nog inschrijven voor de Kids- en JeugdRun, RecreantenRun, BusinessRun en de TopRun. Voor meer informatie: www.kramprunvarsseveld.nl.

Meer informatie
Voor vragen over de RaceRun op zaterdag 7 september kun je terecht bij Susan Zweers, telefoonnummer 06-52493677 of email: s.zweers3@chello.nl.

Meer berichten