Gerjo Seesink met burgemeester Otwin van Dijk. Foto: Henk van Raaij
Gerjo Seesink met burgemeester Otwin van Dijk. Foto: Henk van Raaij (Foto: Henk van Raaij)

Gerjo Seesink Koninklijk onderscheiden

SINDEREN - Op zondag 14 juli reikte burgemeester Otwin van Dijk een Koninklijke onderscheiding - Lid in de Orde van Oranje-Nassau - uit aan Gerjo Seesink uit Varsseveld. De uitreiking vond plaats tijdens het slotconcert van muziekvereniging Jubal bij koffieboerderij Groot Nibbelink op Sinderen.

Gerjo heeft zich door de jaren heen – reeds vanaf 1985 - zeer verdienstelijk gemaakt voor de lokale amateurmuziek. Op vele fronten is hij actief voor muziekvereniging Jubal uit Varsseveld, onder meer als muziekdocent, dirigent, vrijwilliger en als lid van diverse commissies. Zijn inzet voor de jeugd is niet onverdienstelijk geweest. Het B-orkest draait als volwaardig orkest mee in de middendivisie, gaat regelmatig op concours en is zelfs een keer Nederlands kampioen geweest.
Ook andere verenigingen mogen rekenen op zijn inzet. Gerjo is op vele fronten vele uren vrijwillig actief voor Schutterij De Eendracht uit Ulft en de fanfares St. Gregorius uit Varsselder-Veldhunten en Concordia uit Netterden. Dit naast het lesgeven en dirigeren bij deze zelfde verenigingen. Bijzonder is het werk dat hij verzet om de taptoe - waar schutterij De Eendracht elke vijf jaar aan deelneemt - tot een succes te maken.
Als verenigingsmens voelt Gerjo als geen ander aan wat belangrijk is voor een kleine gemeenschap. Zijn enthousiasme zorgt ervoor dat dorpsgenoten zich in willen zetten en aan willen sluiten bij een vereniging. Dat is belangrijk voor de leefbaarheid van kleine dorpen.

Meer berichten