Extra ijzerexpositie in CIVON

ULFT - In CIVON Innovatiecentrum in de de Afbramerij op het DRU Industriepark is gedurende drie weken in de zomervakantie een extra ijzerexpositie te bezichtigen. Vertrouwde producten uit de collectie van het Nederlands IJzermuseum worden prominent opgesteld in de Afbramerij en in de Giethal. Zo zijn er diverse kolenkachels , gashaarden, witgoed, emaillewerk, wapenborden en haardplaten te zien;
m.n. van bedrijven als DRU, Becking en Bongers en ATAG.

Daarnaast zijn er natuurlijk de vaste thema's van het Nederlands IJzermuseum in de kabinetten, zoals Hitte, Gieten en is er veel te zien van Smart Industry met robots, virtual reality, 3d-printing en design. Ook is er nog de tentoonstelling 'Salon des Arts' van kunstenaarscollectief Breekijzer te bezoeken, waar een 16-tal kunstenaars uit de regio werk laat zien.
De extra ijzerexpositie is opgesteld met ingang van donderdag 18 juli tot vrijdag 9 augustus. CIVON is in het weekend gesloten; geopend maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij; vrije bijdrage voor het IJzermuseum welkom.

Meer berichten