Zomeractiviteiten voor jong en oud bij DRU Cultuurfabriek

ULFT - In de zomermaanden bruist het in en rondom de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De reeks zomeractiviteiten voor jong en oud vindt (meestal) plaats aan het water bij het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis).

Tot en met zaterdag 17 september: Expositie Achterhoekse stillevens door Louise te Poele.
Kunstenaar Louise te Poele - geboren in Winterswijk en opgegroeid in Lievelde – kreeg opdracht om voor negen gemeenten in de Achterhoek een stilleven te maken gebaseerd op hun rijke historie. De opdracht leverde negen prachtige kleurrijke werken op. Ze bevatten objecten die verhalen vertellen over de betreffende gemeenten. De serie in totaal verbeeldt hun samenhang. De expositie in de foyer van het Portiersgebouw wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek. Entree gratis.

Tot en met zondag 8 september: Rondleidingen over het DRU Industriepark.
Iedere zondag in de zomer worden de bezoekers onder begeleiding van de ervaren gidsen van de Oudheidkundige Vereniging OVGG in 75 minuten rondgeleid door de DRU Cultuurfabriek en over het DRU Industriepark. De start is om 11.30 uur bij het Portiersgebouw. Kosten: 4 euro, 6-12 jaar 2 euro, onder 6 jaar gratis.

Tot en met zaterdag 31 augustus: Expositie Sieglinde Weindl.
Het werk van Sieglinde Weindl uit Passau is te zien in de Galerie bij de Boeken. Zij bewerkt haar werk (grafiek, schilderijen en foto's) met bijenwas, waardoor een dromerige en ingetogen sfeer ontstaat. De voorstellingen komen vaag door de waslaag heen, maar blijven herkenbaar. Entree gratis.

Woensdag 7 augustus: Bier, blues en bbq.
Proef de sfeer van de zuidelijke staten van de VS en geniet van live bluesmuziek, een pittige barbecue en een lekker biertje op het terras van het Ouhrlokaal. Met muzikale medewerking van een te gekke bluesband. Het begint om 19 uur en de bbq kost 20 euro (excl. consumpties), tot 12 jaar 10 euro, eveneens excl. concupties.

Zaterdag 10 augustus: muziek rond het kampvuur.
Muziekliefhebbers kunnen hun eigen instrument meenemen naar het Ouhrlokaal om gitaar te spelen, te drummen, te zingen óf een ander talent te laten zien of horen rondom het knapperende kampvuur. Met medewerking van Stanley Price & Peggy Sue en diverse singersongwriters. Aanvang 20 uur, entree gratis.

Zondag 11 augustus: Spelletjesmiddag in de buitenlucht
Een mooie middag in het Ouhrlokaal voor iedereen die verzot is op spelletjes. Met Kolonisten van Catan, Carcassonne en nog veel meer. In samenwerking met Spellenwinkel De Betovering uit Doetinchem. Spelen van 14 tot 18 uur. Entree 5 euro inclusief welkomstdrankje.

Vrijdag 16 augustus: Karaoke Night
Lekker zingen met vrienden in het Ouhrlokaal. Ook voor zangers zonder gouden keeltje die de songtekst maar half kennen: met een beetje lef en een paar lekkere shotjes kom je deze gezellige karaokeavond in het Ouhrlokaal wel door. Aanvang 20 uur, entree gratis.

Zondag 18 augustus: Zomerfilm El Olivo
Op een groot scherm in het Ouhrlokaal wordt de zomerse film El Olivo vertoond. Deze Spaanse film duurt 100 minuten. Grand café Het Schaftlokaal zorgt voor een Spaans hapje en drankje. Vooraf kan voor 29,50 euro worden genoten van een Spaans driegangenmenu (exclusief consumpties), in grand café Het Schaftlokaal. Reserveren bij Het Schaftlokaal via telefoonnummer 0315-820201. De film begint om 20 uur en de entree is gratis.
Het volledige zomerprogramma is te vinden op de website.

www.drucultuurfabriek.nl

Meer berichten