Weefkunst in kerk Terborg

TERBORG - Rieneke van der Plicht-van Manen exposeert deze maand haar weefsels in de Protestantse Kerk in Terborg. De kerk aan de Hoofdstraat 91 is open op zaterdagen van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Het zijn heel bijzondere weefsels die Rieneke maakt. Ze gebruikt er namelijk katoen en linnen voor, maar ook de meest uiteenlopende materialen. Van draadmetaal met papier omwikkeld heeft ze rupsen, bloemen en kwallen gemaakt. Enkele jaren geleden won Rieneke de Landelijke Weef Dag, met een paalwoning van geweven metaaldraad met touwladdertje.
Wat is haar inspiratiebron? “Door mijn opleiding als tuin- en landschapsontwerpster heb ik gevoel voor verhoudingen, ritmes en vormen. Belangrijk in mijn weefwerk is de sobere combinatie van diverse, heel verschillende materialen. Daarbij moeten die materialen, ieder voor zich, een bijdrage leveren aan het totaal. Een uitstapje naar andere textiele ontwerpen en vormen van ander materiaal dan textiel, zorgt voor verbreding en vergroot mijn interesse voor diverse materialen en hun toepassing. Er ontstaan spannende contrasten.”
De expositie is te bezichtigen vanaf zaterdag 10 augustus. Op zaterdag 17 augustus bespeelt om 13.30 uur en om 14.30 uur één van de (amateur)organisten het orgel. De orgelbespeling duurt ongeveer een kwartier. De entree is gratis.

Meer berichten