Foto:

Drie jaar cel voor misbruik dochter

OUDE IJSSELSTREEK - De rechtbank veroordeelt een 43-jarige man uit Oude IJsselstreek voor het jarenlang seksueel misbruiken van zijn eigen dochter. De man krijgt een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar opgelegd. Ook wordt de man na het uitzitten van zijn straf klinisch behandeld.

De rechtbank oordeelt dat de man grenzen is overgegaan, dit had nooit mogen gebeuren. De man heeft door zijn handelen het vertrouwen dat zijn dochter in hem mocht hebben op een zeer ernstige manier beschadigd. De man hield op geen enkele manier rekening met de gevolgen van het misbruik op de (seksuele) ontwikkeling van zijn dochter en liet zich leiden door zijn eigen behoeftes.

Behandeling
Door de officier van justitie was een gevangenisstraf van 6 jaar geëist. De rechtbank oordeelt dat dit in principe een passende straf is, maar dat zij toch aanleiding ziet om een lagere gevangenisstraf op te leggen. De rechtbank vindt het namelijk heel belangrijk dat de man na zijn detentie klinisch wordt behandeld. De verwachting is dat deze behandeling lang zal duren en in die zin ook vrijheidsbeperkend zal werken. Om toezicht te kunnen houden op de behandelvoortgang en als stok achter de deur, legt de rechtbank een proeftijd van 5 jaar op.

Meer berichten