Het kon tijdens de open dag van De Graafschap nog steeds; op de foto met Youssef el Jebli. Foto: AchterhoekFoto/Henk den Brok
Het kon tijdens de open dag van De Graafschap nog steeds; op de foto met Youssef el Jebli. Foto: AchterhoekFoto/Henk den Brok

Verlies bij 'generale' op open dag De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap staat voor de start van de competitie in KeukenKampioen Divisie. Vrijdag vanaf 20.00 uur is de pikante openingswedstrijd op De Vijverberg tegen SC Cambuur, dat onder leiding staat van trainer Henk de Jong, die De Graafschap deze zomer verliet.

De Superboeren hielden zondag de traditionele open dag op het stadion, met afsluitend de laatste oefenwedstrijd, tegen het Spaanse Osasuna. De bezoekers van de open dag hadden gratis toegang tot het duel tegen de ploeg uit Pamplona, uitkomend in de Primera Division. De Graafschap-fans hadden de uren daarvoor op het stadionterrein volop vertier beleefd, de nieuwe merchandising tot zich genomen en handtekeningen gejaagd. En uiteraard waren er vele foto's gemaakt met de selectiespelers en staf van de Doetinchemse profclub.

In de oefenwedstrijd begon De Graafschap in grotendeels de beoogde opstelling voor de competitiestart. Met Youssef El Jebli in de basiself. De creatieve middenvelder staat in de belangstelling van de Roemeense topploeg CFR Cluj. El Jebli bleef een aantal oefenduel geheel of gedeeltelijk aan de kant in afwachting van een transfer. "Maar ik wil niet langer wachten, want er ligt nog steeds geen concreet bod. En Donny van de Beek speelt toch ook gewoon voor Ajax", verklaarde trainer Mike Snoei de basisplek van El Jebli. De opvolger van De Jong maakt er geen geheim van dat hij hoopt dat het niet tot een transfer komt en hij gaat er inmiddels vanuit dat hij zeker bij de competitie-ouverture nog een beroep kan doen op de spelbepaler.
Snoei zag dat zijn ploeg niet aan de bak kwam tegen de Spanjaarden, die op alle fronten veel beter waren, maar niet het achterste van de tong lieten zien. De 1-2 in de slotminuut uit een cornervariant door de nieuwe Graafschap-spits Ralf Seuntjens bood nog iets vertrouwen richting Cambuur. "Eigenlijk was dit niet de meest geschikte tegenstander. Je zou liever de looplijntjes van je ploeg zien en kansen creëren. Maar deze waren te goed, zeer volwassen en onze aanvallers kregen geen tijd en ruimte om gevaarlijk te worden. Zo'n tegenstander treffen we gelukkig niet elke week. Maar het misschien ook wel goed om nog deze kwaliteiten nog een keer te ervaren, om te weten waar we ons nog moeten verbeteren. "

Meer berichten