Atleten staan klaar voor de Toprun in Varsseveld, vorige editie. Foto: Tijn Piest
Atleten staan klaar voor de Toprun in Varsseveld, vorige editie. Foto: Tijn Piest

Sterk deelnemersveld bij negende Kramp Run

Naast Toprun ook Racerun, Kidsrun, Recreantenrun en Businessrun

VARSSEVELD - De organisatie van de Kramp Run is erin geslaagd een ijzersterk deelnemersveld voor de negende editie te strikken. Op zaterdag 7 september gaan tijdens de Toprun weer tientallen (inter)nationale atleten vijf kilometer lang de strijd met elkaar aan in de straten van Varsseveld.

Frank Futselaar, de winnaar van 2017 en 2018, heeft laten weten dit jaar weer aan de start te staan bij de Kramp Run. De Arnhemmer zal er alles aan gaan doen om zijn titel te prolongeren. Futselaar bewees dit jaar zijn vorm door de Nederlandse titel te pakken op de cross en zilver te veroveren op het NK 10.000 meter. Daarnaast heeft hij een sterk persoonlijk record van 13:58 minuten staan en voert hij het deelnemersveld bij de mannen aan.

Buitenlandse concurrentie
Buitenlandse concurrentie is er van de Belg Lahsene Bouchikhi, vijfde op het Belgisch kampioenschap cross. Landgenoot Clement Deflandre, Belgisch kampioen steeplechase, wil ook van start gaan in Varsseveld. Verder moet men rekening houden met de nationale top op de middellange afstand: Yorben Ruiter, Vincent Hazeleger, Tom de Gelder en de broers Robin en Rick van Riel. De eerste van de broers werd onlangs tweede op het Europees kampioenschap voor junioren op de 1.500 meter. In diezelfde EK-finale werd zijn broertje Rick vijfde. Ook publiekslieveling en geboren Varssevelder Gert-Jan Wassink mikt op een goed resultaat voor het thuispubliek. Regionale toplopers zijn Daan Reintjes, Jordy Kloet, Edwin Wissema, Rick Heutinck en Matthijs Weijkamp.

Troeven
Bij de vrouwen keert een aantal top-deelnemers terug deze editie. Zo gaat Floor Doornwaard, de winnares van 2017, opnieuw voor de overwinning. Zij krijgt concurrentie van de Belgische Hanne Verbruggen, die ook al een keer het podium wist te bestijgen, en snelle dames als Maartje Kusters, Karin Nieuwenhuizen, Merel van der Marel en Yasmine Hillebrink. Ook de junioren Ynte Biemans (tweede op NK junioren) Anna Eikendal (vierde op NK junioren) staan op de startlijst van de wedstrijd. Bregje Sloot, Nederlands kampioene 400 en 800 meter, en Saskia Weinans, de nummer 3 van Nederland op de halve marathon, zijn de troeven uit de regio. Naast het overall podium is er voor de vier lopers die na de eerste ronde als snelste doorkomen een geldbonus. De beste atleten, woonachtig in de Achterhoek of Liemers, strijden om het regionaal kampioenschap.

Bij de vrouwen keert een aantal top-deelnemers terug deze editie

De negende editie van de Kramp Run wordt op zaterdag 7 september gehouden in het centrum van Varsseveld. Het parcours voor de toplopers bestaat uit vijf rondes van een kilometer. Naast de Toprun is er ook de Racerun, Kidsrun, Recreantenrun en Businessrun. Inschrijven is nog mogelijk. Meer informatie: www.kramprunvarsseveld.nl.

Meer berichten