De Zonnebloem bestaat zeventig jaar en vervult nog altijd een belangrijke functie. Foto: PR
De Zonnebloem bestaat zeventig jaar en vervult nog altijd een belangrijke functie. Foto: PR (Foto: )

Zonnebloem Varsseveld: al zeventig jaar hart voor elkaar

VARSSEVELD - De Zonnebloem afdeling Varsseveld bestaat dit jaar zeventig jaar. De afdeling telt 32 vrijwilligers en 180 gasten.

De Zonnebloem doet veel meer dan één maal per jaar met haar gasten op vakantie gaan met de boot. De Zonnebloem-afdeling voor Varsseveld en omliggende buurtschappen heeft sinds februari 2019 een aantal nieuwe bestuursleden. Het lokale bestuur bestaat uit Gerri Taai, Varsseveld (voorzitter); Rita Runneboom, Varsseveld (secretaris); Diny Koster, Breedenbroek (bestuurslid bezoekwerk); Ria Breukelaar, Heelweg (bestuurslid activiteiten) en Lineke Mulder, Varsseveld (penningmeester);

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al 70 jaar. De Zonnebloem brengt mensen bij elkaar, staat voor ze klaar, en zet alles op alles om mensen met een lichamelijk beperking, vanaf 18 jaar, onvergetelijke momenten te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Een lichamelijke beperking hoeft wat de Zonnbeloem betreft nooit een belemmering te zijn.
De vrijwilligers komen eens in de zoveel tijd langs bij de gasten, voor een praatje, een kop koffie. Of om samen iets leuks te doen. Een eindje wandelen, winkelen, een terrasje pakken. Een dierentuin of museum bezoeken.

De gasten zijn lid van de Zonnebloem, maar betalen geen contributie. Ze betalen wel een eigen bijdrage wanneer ze meedoen aan een activiteit. Omdat er altijd één of meer vrijwilligers mee moeten om de rolstoel te duwen of op een andere manier te helpen, is er geld nodig om de voor deze vrijwilligers gemaakte kosten (denk aan bijvoorbeeld reiskosten) te vergoeden. Maar ook om de bijdrage van de gasten lager te kunnen maken, en om nog vaker wat te kunnen organiseren. Daarom heeft De Zonnebloemafdeling dit jaar sponsoren benaderd, om 'Vriend van de Zonnebloem afd. Varsseveld' te worden. Ook zij lieten hun hart spreken en steunen de afdeling financieel. Op de website van de Zonnebloem afdeling Varsseveld is een lijst van sponsoren te vinden. De lijst mag natuurlijk nog langer worden. Wie De Zonnebloem wil steunen, kan contact opnemen met een van de bestuursleden.


www.zonnebloem.nl/varsseveld

Meer berichten