Zomeractiviteiten bij de DRU Cultuurfabriek

Zomeractiviteiten bij de DRU Cultuurfabriek

ULFT - De DRU Cultuurfabriek presenteert een reeks zomeractiviteiten voor jong en oud, die (meestal) plaatsvinden aan het water bij het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis).

Tot en met dinsdag 17 september is er een expositie van Achterhoekse stillevens door Louise te Poele. Zij - geboren in Winterswijk - en opgegroeid in Lievelde kreeg de opdracht om voor negen gemeenten in de Achterhoek een stilleven te maken gebaseerd op hun rijke historie. De opdracht leverde negen prachtige kleurrijke stillevens op. De stillevens bevatten objecten die verhalen vertellen over
de betreffende gemeenten. De serie in totaal verbeeldt de samenhang van deze gemeenten. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek. De expositie inde foyer van het portiersgebouw is gratis te bezoeken.

Nog tot en met zondag 8 september zijn er wekelijks rondleidingen over het DRU Industriepark. Ze worden verzorgd door gidsen van de Oudheidkundige Vereniging OVGG en duren 75 minuten. Aanvang 11:30 uur, startpunt is het portiersgebouw. Deelname kost vier euro; kinderen van 6 tot 12 jaar betalen twee euro; onder zes jaar is deelname gratis.

Tot en met zaterdag 31 augustus is er een expositie van werk van Sieglinde Weindl uit Passau te zien in de Galerie bij de Boeken. Zij bewerkt haar werk (grafiek, schilderijen en foto's) met bijenwas, waardoor een dromerige en ingetogen sfeer ontstaat. De voorstellingen komen vaag door de waslaag heen, maar blijven herkenbaar. De entree is gratis.

Op donderdag 22 augustus is het tijd voor Pizzan & Pasta. Dat is een Italiaanse avond waarbij bezoekers kunnen genieten van pizza's en pasta's met op de achtergrond natuurlijk zomerse muziek. Het begint om 19.00 uur in het Ouhrlokaal.

Op zondag 25 augustus is er een familiezeskamp, met spellen als Footdarts, Familie Volleybal of het creatieve frisbee spel Kanjamm. Deelname is op eigen risico; reserveren kan via de website.

Op zaterdag 31 augustus is er een pubquiz in de Popzaal in het Portiersgebouw. Aanmelden kan als team van minimaal twee en maximaal vier personen. Aanvang 20:00 uur. Deelname kost tien euro per team. Toeschouwers hebben gratis entree.


www.drucultuurfabriek.nl

Meer berichten