Het voltallige organiserende comité van de Ouderendag 2019. Foto: Reinier Kroesen
Het voltallige organiserende comité van de Ouderendag 2019. Foto: Reinier Kroesen (Foto: )

Voorverkoop Dag van de Ouderen start aankomende week

HEELWEG – De regionale Dag van de Ouderen, de jaarlijkse bijeenkomst voor alle ouderen uit de gemeente Oude IJsselstreek wordt gehouden op zaterdag 21 september bij De Radstake. 's Ochtends staat een lezing van Zlimthuis op het programma over veilig en comfortabel thuis blijven wonen op hogere leeftijd. In de middag voert toneelgezelschap Lintelo een blijspel op. De aankomende week start de voorverkoop van entreekaarten.

Door Reinier Kroesen

Voorafgaand aan de Internationale Dag van de Ouderen op 1 oktober is er in het zalencentrum aan de Twente-Route een zowel informerende als informele dag. Die is opgezet door het seniorenconvent Oude IJsselstreek, een samenwerkingsverband van alle ouderenbonden. Dat convent wordt door de lokale overheid gezien als aanspreekpunt voor de senioren. Voorzitter Henk Rootmensen van het organiserend comité: "We hebben weer een sluitende begroting dankzij een aantal sponsors en onder meer een flinke gift van S.A.M., De Goede Doelen Winkel Terborg. De toegangsprijs hebben we daarom opnieuw niet hoeven te verhogen, zo blijft de dag laagdrempelig en bereikbaar voor ieder."
Vanaf 9.45 uur wordt men op 21 september ontvangen met koffie en thee, een half uur later doen zowel Rootmensen als een afgevaardigde van het college van B & W een openingswoord. Vervolgens houdt Martijn Engelen van Zlimthuis een presentatie over praktische woonoplossingen en aanpassingen die eenvoudig uit te voeren zijn. Daarnaast geeft hij tips die men direct zelf kan toepassen en een kijkje in de wereld van 'slimme apparaten', of zoals hij het noemt: 'Noaberschap 2.0'. Zlimthuis stelt dat het feit dat steeds meer ouderen in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen om andere voorzieningen vraagt dan voorheen. Na die voorlichting kunnen bezoekers de infomarkt bezoeken en een hapje eten. De middag staat in het teken van het blijspel 'Dan liever de bak in' en het bijpraten met een borrel, de afsluiting is om 16.30 uur.
Henk Rootmensen: "Ik wil overigens van de gelegenheid gebruik maken ook hier te melden dat er gebrek is aan nieuwe woonvoorzieningen voor senioren. Er zijn niet voldoende mogelijkheden voor hen. Daarom moeten ze vaak noodgedwongen blijven wonen in de bestaande, vaak te groot geworden woning. Men wil om zelfstandig te blijven best verhuizen naar een kleiner huis of appartement maar er wordt veel te weinig gebouwd voor die groep. En misschien dat gemeenten zich eens soepeler zouden kunnen opstellen bij een gewenste woningsplitsing!"
Locaties en data voorverkoop toegangsbewijzen: 29 augustus en 5 september, van 11.00 tot 12.00 uur bij zowel Brasserie Bij Ons, Silvolde als Kulturhus de Rietborgh, Terborg. Op beide dagen zijn ze ook verkrijgbaar bij De Kwaksmölle in Varsseveld, maar dan van 10.00 tot 12.00 uur. Kaarten (15 euro, inclusief lunch) zijn tevens te koop via Theo Bluemer (0315-686380) of Jo Hiddink (06/10266814 ). Op 5 september (10.00 tot 12.00 uur) kan men ook terecht bij mevrouw Cornelissen, Brederostraat 14 in Gendringen (0315-683337).

Meer berichten