Turnacademie Achterhoek van start

De coaches van de Turnacademie Achterhoek, Babet en Willemijn. Foto: PR
De coaches van de Turnacademie Achterhoek, Babet en Willemijn. Foto: PR

REGIO - Talent in de Achterhoek houden en opleiden. Dat is de missie van Turnacademie Achterhoek. Talent van turnsters, maar ook van coaches. In de Achterhoek is er volop talent. Echter tot nu toe moesten turnsters die zich echt richting een hoog niveau willen ontwikkelen, al vroegtijdig de Achterhoek verlaten om elders in het land een gedegen turnopleiding te krijgen. Zonder een gedegen opleiding is de route richting een topsport carrière al snel onhaalbaar.

Een samenwerking van Achterhoekse gymnastiekverenigingen binnen de Turnacademie gaat ervoor zorgen dat Achterhoekse turnsters op het hoogste niveau kunnen worden opgeleid, zonder dat ze daarvoor al op heel jonge leeftijd huis en haard moeten verlaten. Turnsters kunnen lid kunnen van hun eigen vereniging. Per 1 september 2019 wordt er gestart met een gezamenlijke trainingsgroep voor jonge turnsters welke centraal in de Achterhoek – in Varsseveld – zullen gaan trainen.

De coaches van deze verenigingsoverstijgende trainingsgroep, Babet Rothman en Willemijn van der Borg, zijn beide ex-turnsters en opgegroeid in de Achterhoek. Zij zijn al enkele jaren bezig zich te ontwikkelen als turncoach. Hiervoor zijn onder andere scholingen gedaan in binnen- en buitenland en trainingen van de nationale selectie bezocht op het nationaal trainingscentrum in Heerenveen. Daarnaast wordt er ook nadrukkelijk een samenwerking opgezet met Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) erkende topsportcentra als De Hazenkamp Nijmegen en Topturnen Oost-Nederland uit Almelo. Methodieken, technieken en trainingsprogramma's worden afgestemd met deze centra zodat op termijn turnsters hun carrière op één van deze KNGU erkende topsportlocaties (RTC's) kunnen voortzetten.

De Turnacademie Achterhoek wil binnen een pedagogisch sportklimaat het beste in turnsters naar boven halen en ze zowel technisch, fysiek en mentaal dermate goed voorbereiden op een topsport carrière. De route naar een mogelijk internationale turn carrière zal dan open blijven, waardoor dromen realiteit kunnen worden. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met Martin Nijkamp, 06-15467503.

Meer berichten