Vv Montferland betreedt samen met sv Loil het veld voor de finale om de Veltins Pokal 2019 (Foto: John van der Kamp)
Vv Montferland betreedt samen met sv Loil het veld voor de finale om de Veltins Pokal 2019 (Foto: John van der Kamp)

Trainer Bochoven: 'We gaan onze huid duur verkopen'

Na vijfjarig fusieproces is
vv Montferland er klaar voor

Door John van der Kamp

ZEDDAM – De namen van de voetbalverenigingen Zeddam en Sint-Joris worden vanaf dit seizoen ingekleurd door de fusieclub vv Montferland, de laatste formele stap in het vijfjarig proces. Een nieuwe naam met een prachtig nieuw tenue. "Kledingleverancier Hummel, één van de vijf aanbieders, kwam met een fantastisch voorstel op de proppen en met Claus Sport 2000 uit Doetinchem hebben we een perfecte partner gevonden. Zij hebben ons het juiste advies gegeven. Het is een goede prijs-kwaliteit verhouding en met Claus Sport 2000 hebben we een servicepunt op korte afstand", vertelt Harm Peeters, voormalig bestuurslid van Zeddam/Sint-Joris.

Maar niet alles gaat over rozen aan de start van het nieuwe voetbalseizoen. Door een montagefout zijn de nieuwe lichtmasten retour gegaan en zal voorlopig geïmproviseerd moeten om iedereen te laten trainen. "We hebben straks een trainingshoek met kunstgras en ledverlichting. Het plaatsen van de lichtmasten heeft enig vertraging opgelopen. Het eerste traint voorlopig nog in Braamt. We hopen voor begin oktober alles op orde te hebben", aldus Wilfried Lubbers, die samen met Ingo Nieling de voorzittersfunctie vervult.

Zondag is de jaarlijkse familiedag op sportpark De Padevoort. "We starten om 10.00 uur met de jeugd. De senioren moeten eerst nog een bekerwedstrijd afwerken en sluiten later aan. We zetten iedereen op de foto met het nieuwe tenue en met de ouders en familie erbij creëren we een sfeervolle dag. Een belangrijke dag voor de start van het nieuwe seizoen", concludeert Lubbers, die ook een klussendag met het complete bestuur en vrijwilligers heeft gepland. "De verouderde kantine in Zeddam moet dezelfde sfeer krijgen als die in Braamt. Die sfeer wordt gemist, werd ons verteld. Het plafond is er nu uit en er is een nieuwe laminaatvloer gelegd. De bar is verplaats en hierdoor veel efficiënter ingericht. Een hele verbetering, die gezelligheid brengt."

Derde klasse
Sportief gezien is het eerste elftal afgelopen seizoen voor de wind gegaan. Met een mooie promotie via de nacompetitie naar de derde klasse. Montferland onder leiding van trainer Martijn Bochoven is afgelopen weekend gestart in Loil in de Veltins Cup. Na een stroeve start, 1-1 gelijk in het openingsduel tegen FC Bergh, werd toch de finale behaald. "Complimenten voor die mensen van Loil hoe men dit opzet. Prima gedaan. Dit toernooi is voor ons een conditionele prikkel geweest. Net een week getraind en we zijn nog lang niet compleet. Voor ons is het mooi dat we tegen deze tegenstanders toch in de finale kwamen te staan", aldus Bochoven, die de finale met 2-1 verloor. In ondertal kreeg zijn team twee dotten van kansen om de wedstrijd te doen kantelen, maar slaagde daar niet in. "De stijgende lijn die we verleden jaar hebben ingezet, is nog steeds zichtbaar. De jongens werken er keihard voor en zij gaan ervoor om te winnen. De eerste wedstrijd in de derde klasse is uit tegen Rheden. Die ken ik omdat ik daar vandaan kom. De rest is voor mij onbekend. We gaan er blanco in. We gaan onze huid duur verkopen en er keihard voor knokken. We zijn een klein clubje en we zijn gepromoveerd. Dat hadden we vooraf niet verwacht. Ons doel is handhaving en we gaan van week tot week kijken. We gaan er zeker van genieten, dat is het allerbelangrijkste."

Montferland begint komende zondag voor de beker In Varsselder tegen GWVV. Een week later is de eerste officiële thuiswedstrijd tegen sc Millingen en tot slot uit bij Rood Wit in Groesbeek. Dan moet het team klaar zijn voor de strijd in de derde Klasse C tegen de clubs zoals OBW, VVO, PAX, Doetinchem en VVG'25. "Dat wordt anders; hoe hoger je speelt, hoe meer er wordt gevoetbald, in plaats van duels. Maar fysiek hebben we ook wel best wat te brengen. Ik verwacht dat we iets meer ruimte krijgen om te voetballen en daar zullen mijn jongens mee om moeten gaan. Maar ik heb niemand in mijn team, die op derde klasse-niveau heeft gevoetbald. De eerste wedstrijden moeten we maar eens zien, wat dit allemaal inhoudt", sluit Bochoven af, die de aankomende week nog wat jongens, zoals aanvaller Jasper Raben, ziet terugkomen van vakantie.

Meer berichten