Links Mark Baten en rechts Henry Massop, klaar voor Broek’Rock 2019 en de Broek’Rock’Camping. Foto: Waltraud Wensink
Links Mark Baten en rechts Henry Massop, klaar voor Broek’Rock 2019 en de Broek’Rock’Camping. Foto: Waltraud Wensink

Broek'Rock' vernieuwd

BREEDENBROEK - Het tweede weekeind van september staat Breedenbroek opnieuw in het teken van Broek'Rock'. Maar liefst drie dagen wordt het publiek getrakteerd op muziek en vertier, waarbij er voor de kids op de zaterdag een mooi programma is samengesteld onder de naam 'BroekRock Kids'. Het festival vindt net als de voorgaande jaren plaats achter Café Koenders in 'Breedenbroek-City'. Bezoekers hoeven tussendoor niet eens naar huis want er zijn overnachtingsmogelijkheden op de Broek'Rock'-camping.

Door Waltraud Wensink

Organisatoren Mark Baten en Henry Massop hebben er opnieuw een geweldig programma van gemaakt. Hun enthousiasme steken ze niet onder stoelen of banken: "Het wordt fantastisch." Hun aandacht richt zich op diverse doelgroepen en dat meerdere dagen achtereen. In dat opzicht is er ook sprake van een stukje vernieuwing. Liefhebbers van livemuziek kunnen hun hart ophalen.

Drie dagen, één locatie
Baten: "Drie dagen, één locatie, dat houdt in dat alles wat we organiseren plaatsvindt op het terrein achter Koenders. Dat was de voorgaande jaren ook al zo. Dit jaar beginnen we echter al op vrijdag 6 september om 20.00 uur met drie livebands als een soort van 'warming-up' voor Broek'Rock 2019. We hebben gekozen voor 'Wanted' (semi-akoestisch'), 'Common Ilse' (Ilse de Lange tribute) en als laatste 'Band Link' (70's-80's en 90's Rock covers) als mooie afsluiter van de vrijdagavond. Op zaterdag 7 september staan er maar liefst vier acts op de planken. 'Bridge' opent het 'open Air festival' aansluiten op het middagprogramma rond 17.00 uur, om alvast in de stemming te komen. Vervolgens treden ook 'Fun House' (Pink Tribute), Tweede Han(d)s Liedjes (Hollandse Rock) en als onwijs mooie afsluiter de jongens van 'Onwies'. Een mooie line-up van bands waarbij er voldoende variatie geboden wordt." Massop: "Gezelligheid en onderlinge contacten spelen een grote rol op 'Broek'Rock' en dat combineren we met een aantal fijne bands die dit jaar hun medewerking aan ons festival verlenen. Gevarieerd genoeg zodat er voor iedereen iets tussen zit dat in de smaak valt." Het mooie is dat er geen torenhoge entreeprijzen gevraagd worden maar dat je enkel met een vrije gift al naar binnen kunt. Als je na alle muzikale indrukken en de nodige drankjes van de avond(en) niet meer zo stevig op je fietszadel zit, kun je er ook voor kiezen om te overnachten op het speciale Broek'Rock'-campingterrein." Zorg dat je er op tijd bij bent want het loopt vol. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen, al valt er achter in het weiland altijd wel een plekje te regelen", lachen de heren. Er zijn speciale 'combi-tickets' voor 10 euro in de verkoop waarmee je zowel op de camping kunt overnachten als een fijn ontbijtje kunt nuttigen op de zondagochtend. De camping is geopend zaterdag 7 september vanaf 12.00 uur. Het belooft een gezellige boel te worden.

Broek'Rock' Kids
Opnieuw is er door stichting Broek'Rock' aan de kinderen gedacht. De kinderen hebben dan net hun eerste schoolweek er op zitten en zijn wel toe aan een stukje ontspanning. Het concept is aangepast en vernieuwd. Op zaterdag 7 september begint om 14.30 uur 'Broeck'Rock'Kids'. Baten: "Je wilt niet ieder jaar met hetzelfde komen en het aantrekkelijk houden zodat de kinderen ook een fijne middag hebben. De opzet is dan ook anders dan de voorgaande jaren. We hebben voor alle kinderen een minifestival/disco met medewerking van een DJ. Tussen 15.00 en 17.00 uur is er een fotomoment met een speciale 'mystery guest'. Wie? dat is nog even een verrassing." Ook introduceren ze de zogenaamde 'strippenkaart'. Ze flyeren op scholen en iedereen die een strippenkaart heeft kan hiermee gebruikmaken van heel speciale privileges. Massop: "Enkele voorbeelden hiervan zijn gratis popcorn, een gratis suikerspin, een opblaasbare gitaar of zelfs een vette tattoo. Daarnaast kun je met die strippenkaart ook goedkoop een frietje of een raketijsje bemachtigen. Ranja is die middag natuurlijk ook gratis." We hopen dat deze vernieuwing aanslaat bij de kinderen en dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden." De ouders mogen natuurlijk ook gezellig mee met hun kinderen, voor hun geldt de strippenkaart echter niet. Baten: "Mocht je de strippenkaart vergeten zijn, geen nood, je krijgt dan bij de entree gewoon een nieuwe." Het middagprogramma zal overlopen in het avondprogramma waarbij de organisatie hoopt dat de ouders en hun kinderen ook nog even gezellig blijven hangen.

Ontbijten en frühschoppen
Baten: "Op zondagochtend 8 september, kan iedereen om 10.00 uur aanschuiven voor een ontbijtje bij Café Koenders. Kosten hiervoor zijn 5 euro voor alleen het ontbijtje. Aansluitend om 11.00 uur is er frühschoppen met (hoe kan het ook anders) de Optimisten. Wel van tevoren even aanmelden voor het ontbijt zodat men rekening kan houden met het aantal broodjes. Misschien overbodig om te vermelden maar bij Broek'Rock 'is iedereen welkom, dus men hoeft niet per se uit Breedenbroek te komen om aan te sluiten bij dit mooie driedaagse spektakel. De organisatie doet tenslotte tevens een oproep voor vrijwilligers die willen helpen bij het opbouwen en opruimen van het festival. In ruil hiervoor wordt een 'passende vergoeding' geboden. Meld je hiervoor bij Mark Baten of Henry Massop.
Tickets voor het ontbijt en de combi-tickets voor de camping&ontbijt zijn verkrijgbaar bij Koenders in Breedenbroek, Mark Baten, Henry Massop en Renske Lubbers. De toegang voor Broek'Rock' bestaat uit een vrije gift. Informatie op de Facebookpagina van BroekRock.

Meer berichten