Chat riksjafiets Van Raam wint Eurobike Gold Award

De riksjafiets van Van Raam, die een award won. Foto: PR
De riksjafiets van Van Raam, die een award won. Foto: PR (Foto: )

VARSSEVELD - Van Raam heeft met haar nieuwste riksja transportfiets Chat de Eurobike Gold Award gewonnen. De Eurobike Award is een van de toonaangevende internationale ontwerpprijzen voor bedrijven in de fietsindustrie. Nieuwe en innovatieve producten worden beoordeeld en geëvalueerd door een onafhankelijk panel van deskundige juryleden. De Chat is op de eerste plek geëindigd in de categorie LEV & (E-)Special Purpose Bikes.

De Eurobike Award is een van de toonaangevende internationale ontwerpprijzen voor bedrijven in de fietsindustrie. Nieuwe en innovatieve producten worden beoordeeld en geëvalueerd door een onafhankelijk panel van deskundige juryleden. De awards worden uitgedeeld tijdens de Eurobike, de grootste internationale fietsbeurs ter wereld, waar je je van 4 tot en met 7 september 2019 kunt onderdompelen in al het moois wat fietsen te bieden hebben. Bezoek de website van Eurobike voor meer informatie.

In 2019 vond de vijftiende editie van de Eurobike Award plaats. Samen met iets minder dan 400 andere inzendingen streed Van Raam mee om een van de 43 begeerde awards, waarvan de Gold Award de hoogst haalbare award is.
Doordat de award wordt toegekend door een belangeloze en onafhankelijk panel van deskundige juryleden, is de prijs een belangrijk hulpmiddel tijdens het overweeg- en koopproces van consumenten.
"Met de Eurobike Gold Award krijgen we de bevestiging dat onze riksja transportfiets Chat van hoog niveau is op het gebied van productinnovatie, functionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid. En die internationale erkenning doet ons natuurlijk goed en blijft ons stimuleren om waardevolle fietsen te maken voor mensen met een beperking", zegt technisch directeur Jan-Willem Boezel, die samen met Export Manager Hans Danielsen op woensdag 4 september de Eurobike Gold Award in ontvangst nam in de categorie LEV & (E-)Special Purpose Bikes. Het jury commentaar luidde als volgt: 'De riksjafiets Chat heeft een indrukwekkende kwaliteit van detail. We vonden het heel gemakkelijk om te rijden en hielden van het brede scala aan veiligheidsvoorzieningen, met name het goede zicht door de kap.'
De Van Raam riksja transportfiets is geschikt voor een breed fietspubliek. Zo kunnen jonge gezinnetjes met deze sociale fiets gezellig, tijdens bijvoorbeeld een vakantie of familieweekend, eropuit trekken. Daarnaast dient de fiets tevens ook als wapen tegen eenzaamheid voor ouderen. Samen met een begeleider kunnen ouderen en mensen die niet meer zelfstandig kunnen fitsen namelijk alsnog hun omgeving verkennen en weer de wind door hun haren voelen terwijl ze met elkaar kunnen kletsen ('chatten').
 

Meer berichten