Hilco Saalmink (9) werd de jongste jeugdkoning van Sinderen ooit; Jan Hengeveld werd voor de vierde maal koning van Sinderen. Foto: PR
Hilco Saalmink (9) werd de jongste jeugdkoning van Sinderen ooit; Jan Hengeveld werd voor de vierde maal koning van Sinderen. Foto: PR

Oranjefeest Sinderen: 'het zit d'rop'

SINDEREN - 'Het zit d'rop' was dit jaar bij de volwassenen een van de prijswinnaars van de optocht. Als hekkensluiter, achter de laatste wagen, werd dit uitgebeeld door drie feestelijk geklede dames, die drop uitdeelden. En zo waren er veel grote en kleine groepen en wagens, met allerlei actuele thema's, die de stoet bont gekleurd en feestelijk maakte.

Een stoet die elk jaar langer wordt. Net als de slinger van fietsers die de Koningin en jeugdkoning van vorig jaar ophaalde bij 'de Wachtmeister'. Na vaandelhulde en serenades van de 'Opbloasband' was het in het donker een prachtige slinger van rode lampjes, achter de door de buurt versierde koningswagen aan, allemaal richting de feesttent, voor een gezellig feestje.
Ondanks de slechte weersverwachting, was zaterdag een vrijwel droge en zonnige dag. Hierdoor konden het vogelschieten en alle andere spelen, voor groot en klein, gewoon doorgaan en was het gezellig vertoeven onder de 'parachute' aan de kraan van Wido.
De Koningin van vorig jaar gaf zich bij het vogelschieten voor volwassenen niet zomaar gewonnen, schoot de staart er nog af, maar moest het koningschap toch overdragen aan Jan Hengeveld, die voor de vierde keer Koning van Sinderen e.o. is geworden. Bij de jeugd hebben we de jongste jeugdkoning ooit: Hilco Saalmink. Hij is negen jaar. De winnaars van alle andere spelen zijn te vinden op de site van de Oranjevereniging, want dat waren er vele, met onder andere de winnaar van het 'Raden maar spel', die binnenkort met een ballon boven Sinderen zweeft.

Het slotakkoord op zaterdagavond was een spetterend feest met de band 'Brood op de plank', die er direct vanaf het begin samen met alle aanwezigen een geweldig feest van heeft gemaakt. Voor nu: Het zit d'rop!
Nu is het even wachten tot 30 november, dan is het weer feest in Sinderen, met de Bankdirecteuren, in het Buurtschapshuis. En volgend jaar is het Sinderens feest van 2-5 september.

Meer berichten