De smeden leggen de laatste hand aan het ambachtelijk vervaardigde  nieuwe hekwerk bij het ketelhuis. Foto: Henk van Raaij
De smeden leggen de laatste hand aan het ambachtelijk vervaardigde nieuwe hekwerk bij het ketelhuis. Foto: Henk van Raaij

Hekwerk voor het Ketelhuis

Algemeen

GENDRINGEN/ULFT - Begin dit jaar werd het OVGG (Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen) eigenaar van het Ketelhuis op het DRU Industriepark. Een mooi gebouw met historie maar er ontbrak iets aan: het hekwerk op de trap aan de voorkant van het gebouw.

Er kwam een verzoek van het OVGG aan de smeden van CIVON/NIJM om dit hekwerk op een ambachtelijke manier te maken. Omdat de smeden van CIVON in die tijd op het punt stonden om een vervolgcursus te gaan doen werd het idee geboren om tijdens deze vervolgcursus dit hekwerk te gaan maken volgens oude technieken. De leiding van CIVON vond het een uitstekend plan en gaven groen licht.
In de afgelopen drie maanden zijn de smeden, Peter Tadema, Paul ter Hart, Tonny Frazer, Hans Schreur en Leo Krul onder de bezielende leiding van gemeentelijke smid Paul Klaasen van smederij Klein Projekt elke maandag bezig geweest om dit hekwerk te realiseren. Het resultaat mag er zijn en het DRU Industriepark is er weer een stukje mooier op geworden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant