Oudercarrousel. Foto: PR
Oudercarrousel. Foto: PR (Foto: )

Ouderraden Essentiusscholen organiseren oudercarrousel

REGIO - 'Parents4Parents' is een initiatief van de gezamenlijke ouderraden binnen Essentius. Met als doel om met regelmaat thematische workshops of bijeenkomsten (voor ouders, door ouders) te organiseren op het raakvlak van onderwijs en opvoeden. Vanuit de gedachte dat je samen meer bereikt dan alleen, wordt dit schooljaar gestart met een 'carrousel' van vier avonden. Te beginnen op maandag 7 oktober, locatie 'de Klimpaal' in Etten, aanvang 20.00 uur. Op deze avond is Siska van der Steege bereid gevonden om te inspireren over 'talentgericht opvoeden'.

Alle avonden zijn gratis toegankelijk voor alle ouders/verzorgers met kinderen op één van de negen Essentius-scholen. Ook de eigen medewerkers zijn van harte welkom. De organisatie zorgt voor een kopje koffie en thee en biedt tussentijds en na afloop een drankje aan.
Belangstellenden kunnen zich via www.parents4parents.nl aanmelden. Ook is daar meer achtergrondinformatie te vinden over de diverse onderwerpen. In dat kader worden hieronder ook de data, onderwerpen en locaties van de overige drie bijeenkomsten alvast genoemd.
Op maandag 7 oktober bij de Klimpaal Etten, is het thema Talentgericht opvoeden door Siska van der Steege; op donderdag 16 januari op de Walburgis in Netterden bespreekt Minke Grob-Geurtsen Beelddenken 'Ik leer anders';
dinsdag 24 maart op de Mariaschool in Ulft gaat Afke Veltman in op de sociale veiligheid en op woensdag 17 juni sluit de reeks bijeenkomsten bij Liborius in Dinxperlo met Breinleren, door Maartje de Bruin.

Meer berichten