Jonge uni is van start gegaan

REGIO - Het wintersemester 2019/2020 van de Junge uni in Bocholt (Duitsland) is in september van start gegaan. Per direct kunnen Nederlandse en Duitse kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar zich via de website www.juboh.de aanmelden voor cursussen op diverse vakgebieden.

Via de zoekfunctie kan doelgericht worden gezocht op trefwoorden, titels, vakken (wiskunde, informatica, natuurwetenschappen, techniek, 'plus'), soorten cursussen, leeftijdscategorieën, docenten en periodes. De inhoud van de cursussen, workshops en excursies wordt beschreven en er is meer informatie te vinden over locaties en tijden, kosten, de cursuslocatie en eventueel benodigde materialen. Op het lesrooster staan onder andere Maker Space-cursussen met Nederlandse docenten, bijeenkomsten in het Innovatiecentrum ICER in Ulft voor Nederlandse en Duitse kinderen en een excursie naar het Handwerksmuseum in Bocholt, exclusief voor Nederlanders en onder leiding van een Nederlandse gids. Het aantal plaatsen voor de cursussen, workshops en excursies is beperkt. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Om privacyredenen is aanmelden alleen mogelijk via de website.

Achtergrond
Het project Leonardo da Vinci Innovation wordt in het kader van het interregio-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en met een bedrag van 859.670 euro medegefinancierd door de Europese Unie, de provincie Gelderland en het MWIDE NRW.

Meer berichten