Linda Mol en Dennis Haarlink beginnen restaurant Enzovoort in Varsseveld. Foto: Miriam Szalata
Linda Mol en Dennis Haarlink beginnen restaurant Enzovoort in Varsseveld. Foto: Miriam Szalata

Linda Mol en Dennis Haarlink beginnen restaurant Enzovoort

VARSSEVELD - De Varsseveldse Linda Mol stapt in een volgend avontuur. Bijna drie jaar geleden begon ze in een leegstaand pand aan het Kerkplein met cadeaushop Winkel &Zo, nu opent ze met haar partner Dennis Haarlink het restaurant Enzovoort, pal om de hoek in de Schoolstraat.

Door Miriam Szalata

Op 19 september gaat Enzovoort open. Van donderdag- tot en met zondagavond kunnen gasten er vanaf 17.00 uur terecht voor borrel en diner. "We hebben bewust gekozen voor alleen de avonden'', zegt Linda. "Gelegenheden om te lunchen zijn er al voldoende in Varsseveld. Met onze avondkaart richten we ons op - wat wel genoemd wordt - het middensegment. Daar is in Varsseveld nog ruimte voor. We willen laagdrempelig zijn, je hoeft je niet op te dirken om hier naar binnen te stappen. Iedereen kan hier komen en daar richten we ook ons interieur op in. Met onze prijs willen we onder de 30 euro blijven voor een driegangen-menu.''

Europese keuken
De keuken is Europees. De openingskaart laat een breed menu zien: van carpaccio tot risottokroketten als voorgerecht en eendenborst, schnitzel en een vegetarisch chili sin carne als hoofdmaaltijd. "We willen elke twee maanden de kaart wisselen, afgestemd op het seizoen. Het liefst halen we de ingrediënten uit de regio, maar dat is niet per se zo.''

Het lijkt bijzonder dat een eigenaresse van een cadeauwinkel nu ook in de horeca stapt, maar voor Linda en Dennis was wel duidelijk dat het er ooit aan zat te komen. "Bij Dennis en mij zit de horeca in het bloed'', zegt Linda. "k heb jarenlang bij de Radstake gewerkt, daar ben ik ooit begonnen als barmeisje. Later ging ik de evenementen-wereld in.'' Dennis: "Ik werk sinds een jaar of 15 als diskjockey onder de naam DJ Bacchie. Dat gaat zo goed dat ik er mijn brood mee kan verdienen. De horeca is een mooie wereld, ik heb de laatste jaren ook ongeveer twee dagen per week bij Grand café De Klok in Eibergen gewerkt."

Het was een kwestie van tijd voor zich een mooie kans zou voordoen, want in Varsseveld was de wens van het duo wel bekend. In het pand aan de Schoolstraat was al eerder een restaurant gevestigd. "Die exploitant had een contract van vijf jaar en dat uitgediend. Toen kwam het pand vrij en belde de eigenaar ons op. Sinds 1 april hebben we de sleutel. We pakken het rustig aan, hebben het goed uitgedacht en kunnen nu open. We hebben een klein team waarmee we gaan beginnen.''

Zaaltje
Behalve een restaurant heeft Enzovoort ook een klein zaaltje voor ongeveer veertig mensen. "Deze ruimte is uitstekend geschikt voor kleine feestjes, vergaderingen en besloten workshops. Buiten de reguliere openingstijden is uiteraard het restaurant ook beschikbaar voor bijvoorbeeld een ontbijtvergadering of besloten lunches'', aldus Linda.

Op de openingsavond 19 september kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen bij Enzovoort. Vanaf vrijdag 20 september kunnen gasten er eten.

Meer berichten