Pittige start voor DVC tegen SDOUC

Edwin Hoogerdijk, hoofdtrainer van DVC`26.Foto: John van der Kamp
Edwin Hoogerdijk, hoofdtrainer van DVC`26.Foto: John van der Kamp

DIDAM – De opwarmronde, het bekertoernooi, is gespeeld. Dit weekend start ook bij het amateurvoetbal - vanaf de eerste klasse - de competitie. In de maand juni zijn legio spelers van club veranderd of hebben aangeven in een lager elftal te gaan voetballen of zijn zelfs helemaal gestopt om wat anders te gaan doen. Zo ook in Didam bij DVC'26, waar trainer Edwin Hoogerdijk extra vroeg is begonnen aan de voorbereiding.

Door John van der Kamp

"Een twaalftal spelers is gestopt of vertrokken om uiteenlopende redenen. We hebben een aantal jonge gasten, die in het eerste hebben gespeeld, kunnen behouden. Met spelers uit Onder19 en het tweede zijn we in juni met 22 man gestart en dit aantal heb ik vorige week teruggebracht naar 18 man."
"De bekerpoule was een hele zware kluif voor ons, met teleurstellende resultaten. Maar ik ben niet ontevreden over de voorbereiding. We hebben nu nog twee trainingen te gaan. Er staat zondag voor ons als jonge en onervaren groep een taaie en zware tegenstander te wachten. SDOUC is een geduchte tegenstander en heeft zich versterkt met niet de minste spelers. Naast Jesse Vreman hebben zij ook de spits van Varsseveld Cas Kemperman binnengehaald. We zullen onze huid echter zo duur mogelijk verkopen." Op de vraag of DVC'26 niet liever eerst een andere tegenstander had gewild, is Hoogerdijk duidelijk. "Een openingswedstrijd tegen SDOUC heeft ook zijn voordelen. Het is een voetballende ploeg, dat willen wij ook en wij spelen thuis. Wij zullen heel goed moeten zijn, alle elf, om een goed resultaat neer te kunnen zetten tegen een SDOUC, een top-4-kandidaat. Afgelopen donderdag hebben bij elkaar gezeten en over de doelstelling gesproken: 'Wat is reëel voor dit seizoen?' Het antwoord van de spelers was: 'Trainer, gezien de jonge groep en onervarenheid, als wij op plek 10 eindigen, hebben we het goed gedaan!'"

Meer berichten