Het inlogscherm van Mijn SKB. Foto: Lydia ter Welle
Het inlogscherm van Mijn SKB. Foto: Lydia ter Welle

Slingeland Ziekenhuis en SKB zoeken samenwerking met bibliotheken Achterhoek

Algemeen

WINTERSWIJK/DOETINCHEM - Vanaf oktober organiseren het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk in samenwerking met de bibliotheken in de Achterhoek de inloopsessies 'uw digitale medisch dossier, hoe werkt het?'. De gratis inloopsessies zijn speciaal voor de inwoners van de Achterhoek die alles willen weten over de patiëntportalen Mijn slingeland en Mijn SKB. Geïnteresseerden kunnen op de websites van de deelnemende bibliotheken vinden waar, wanneer en op welk tijdstip de inloopsessies plaatsvinden.

Mijn Slingeland en Mijn SKB zijn de online patiëntportalen van het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Mensen die patiënt zijn of zijn geweest bij een van de ziekenhuizen kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week inloggen om hun medisch dossier digitaal te bekijken. Om in te loggen hebben patiënten een DigiD code met sms-functie of de DigiD app nodig. Voor mensen die gebruik willen maken van de online patiëntportalen, maar niet weten hoe dit werkt of hoe ze kunnen inloggen is in samenwerking met bibliotheken in de Achterhoek de inloopsessie 'Uw digitale medisch dossier, hoe werkt het?' in het leven geroepen.

Tijdens de inloopsessie kunnen geïnteresseerden binnenlopen met al hun vragen over het patiëntportaal. Er wordt uitleg gegeven: hoe werkt het inloggen, hoe ziet het portaal eruit, waar staat wat en waarom is het interessant om gebruik te blijven maken van de portalen? Iedereen is welkom, jong en oud. Bovendien is de workshop gratis.

Vanaf 1 januari 2020 zijn Nederlandse ziekenhuizen verplicht om patiënten de mogelijkheid te bieden om hun medisch dossier digitaal in te zien. Sinds 2016 heeft het Slingeland Ziekenhuis een patiëntportaal en in 2017 werd Mijn SKB voor het Streekziekenhuis Koningin Beatrix opgezet. Een digitaal medisch dossier brengt voor patiënten veel voordelen met zich mee; patiënten krijgen steeds meer de regie in handen. Zij kunnen zich beter verdiepen in hun gezondheid en zich beter voorbereiden op een afspraak met hun arts. Daarnaast is het mogelijk om eenvoudig vragen te stellen aan de arts en vragenlijsten thuis alvast in te vullen.

Andere computercursussen
Inwoners die (nog) geen DigiD hebben of niet weten hoe ze dat moeten aanvragen, of inwoners die moeite hebben met het omgaan met een computer, laptop of tablet kunnen terecht bij alle bibliotheken voor een cursus 'DigiSterker' of 'Klik en Tik'. De bibliotheken West Achterhoek, Oost Achterhoek, Montferland en Achterhoekse poort bieden allemaal deze cursussen aan. Belangstellenden kunnen op de websites van de bibliotheken meer informatie vinden.


www.bibliotheekwestachterhoek.nl

www.oostachterhoek.nl

www.achterhoeksepoort.nl

www.bibliotheekmontferland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant