Kilder-aanvoerder Robin Hietkamp (r) aan de bal tegen Gelders Eiland. Foto: Theo Kock

Hietkamp: 'Periode pakken en gaan voor promotie'

Algemeen

Koploper Kilder ontvangt Babberich

Door John van der Kamp

KILDER – Vorig seizoen lukte het Kilder niet om na één jaar vijfde klasse direct weer terug te keren naar de vertrouwde vierde klasse. Nu staat de club zonder enig puntverlies alleen aan kop van de ranglijst. Afgelopen zondag wist Kilder de ongeslagen status tegen Gelders Eiland te behouden door tweemaal toe een achterstand weg te werken. In de slotminuut scoorde invaller Lars Strikkeling de winnende treffer. Zondag komt het roemruchte Babberich naar Kilder. Door het wegvallen van Mark van Dillen is laatste man Robin Hietkamp momenteel aanvoerder. Een spierscheuring aan het bovenbeen houdt de routinier aan de kant. Als het aan Hietkamp ligt, blijven de punten zondag op Sportpark De Tol en hoopt zo de goede start een vervolg te geven.

Kilder startte tegen Gelders Eiland met twee treffers in het eerste half uur voortvarend, maar kwam onverwachts nog voor rust op achterstand te staan. "Nadat we ruim 35 minuten de overhand hebben gehad en op een 2-0 voorsprong kwamen te staan door doelpunten van Bas Kluitman en Douwe Geurts, gaven we nog voor rust de wedstrijd onverwachts uit handen. Na een dubieuze penalty, een handsbal, waren we de kluts even kwijt en gingen we de rust in met een 3-2 achterstand. Na rust kwamen we terug, Myron Peters scoorde de gelijkmaker. Nadat we op 4-3 achter kwamen te staan, gaven we ons niet gewonnen. Lars Strikkeling, die was ingevallen, scoorde tweemaal en wonnen we op de valreep met 5-4. Dan zie je dat het stukje strijd nog niet uit dit Kilder is verdwenen", aldus de 23-jarige Robin Hietkamp, geboren en getogen in Kilder, waar hij vanaf zijn zesde al voetbalde. "Ik heb nog een paar wedstrijden in de A-jeugd gespeeld, maar toen ben ik gelijk door gegaan naar de senioren. Wilhard Knipscheer was toen trainer en heeft me naar het eerste gehaald. Ik speelde rechtsbuiten, toen scoorde ik nog. Sindsdien heb ik op iedere positie wel gespeeld. Nu als laatste man."
Ook Marcel Lucassen, de trainer van Kilder, zag zijn team goed uit de startblokken komen tegen Gelders Eiland. "We hebben vanaf de aftrap in een hoog tempo gespeeld en in de tweede helft heeft dat ons nog parten gespeeld. Ik zal de ploeg nog beter in balans moeten brengen. Het zat ons mee aan het einde van de wedstrijd. De keeper liet de bal los en de bal viel voor de voeten van Lars Strikkeling. We hebben nu negen punten uit drie wedstrijden, vorig jaar slechts één. We doen het nu met deze elf en we hadden zondag een goede bank. Wouter Krus heeft weer een half uur gespeeld. Lars viel in en scoorde twee keer. Als iedereen fit is, kan ik keuzes gaan maken en kunnen we groeien qua voetbal", aldus Lucassen, die nog opmerkt dat vier tegen goals in een wedstrijd wel erg veel is.
Robin Hietkamp heeft het goed naar zijn zin in Kilder. Hij heeft naast het voetbal nog een andere hobby, dat zijn voorbereiding dit seizoen enigszins in de war schopte. "Ja, motorcrossen, dat doe ik op zaterdag. Puur voor de hobby. Tijdens de voorbereiding heb ik langs de kant gestaan. Ik was met de crossmotor gevallen op m'n schouder. Niet echt een ernstige blessure. We hebben geen risico genomen en heb de bekerwedstrijden aan mij voorbij laten gaan. We hebben een leuk team, een vrij jonge ploeg. Mark van Dillen, Stephan Cijs en Wouter Krus zijn de ouderen. Voor de start van het seizoen heeft onze leider Herman Geurts looptrainingen georganiseerd om fit te worden, voordat de echte trainingen gaan beginnen. Dat was vrijwillig en de opkomst was super. Het is een gezellig team en dat is belangrijk, na de wedstrijd verplicht blijven in de kantine. Dat doen we ook voor onze supporters", vertelt Hietkamp, die begin dit jaar is afgestudeerd.

Zondag is de vierde speelronde en wacht de confrontatie thuis tegen Babberich. "Ik zou niet weten wanneer ik voor het laatst tegen Babberich heb gespeeld. Ik kon destijds na De Graafschap wel naar Babberich. Jesse Pastoors voetbalt er nu. Zelf weet ik niks van het huidige team. We zullen zondag van onszelf moeten uitgaan", meent Lucassen.
Hietkamp heeft het volste vertrouwen dat het zondag wel goed gaat komen. "We hebben een degelijke verdediging, die goed op elkaar is ingespeeld. Veel nieuwe jongens hebben aan het einde van vorig seizoen een kans gekregen en vielen toen goed in. Daar plukken we nu de vruchten van. We kunnen nu nog 'n jaartje bouwen, ons eigen spel spelen en we hebben als doelstelling minimaal een periode pakken en gaan voor promotie vierde klasse. Dat wil iedereen, daar hoort Kilder wel in thuis", sluit Hietkamp af.
De aftrap in Kilder is om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Blaauw.