Montferland-aanvaller Jasper Raben voor het pas aangelegde kunstgrasveld. Foto: John van der Kamp
Montferland-aanvaller Jasper Raben voor het pas aangelegde kunstgrasveld. Foto: John van der Kamp

Montferland wil slechte start snel achter zich laten

Algemeen

ZEDDAM/DOETINCHEM – Het eerste wedstrijdpunt is binnen voor promovendus Montferland. Afgelopen zondag werd in Laren tegen de Witkampers een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. Aanvaller Jasper Raben wist vlak voor het einde de gelijkmaker op het scorebord te zetten, nadat zijn team twee keer op achterstand was gekomen. Bij de fusieclub, die sinds dit seizoen onder de naam vv Montferland uitkomt en haar thuiswedstrijden op sportpark De Padevoort speelt, werd het gelijkspel als een overwinning gevierd. Nu wil men de slechte start met drie verloren wedstrijden, snel achter zich laten en aankomende zondag in eigen huis tegen Doetinchem eindelijk een overwinning pakken.

Door John van der Kamp

"Het heeft ons ook niet meegezeten. Het team moest wennen aan de details waar je in de derde klasse mee te maken hebt. We zijn in die wedstrijden niet de onderliggende partij geweest, we moeten het wel hebben van strijdlust en tegen Rheden zat er beslist meer in. In die wedstrijd hadden we drie punten moeten pakken, maar helaas verlies je dan. Dit puntje is goed voor de motivatie en er zit meer in. Ik heb er een goed gevoel bij dat we nu punten pakken", vertelt de aanvaller Jasper Raben van Montferland, die de gelijkmaker vijf minuten voor tijd tegen de touwen schoot. "De eerste helft liepen we achter de feiten aan en kwamen we achter te staan. Maar als we ons eigen spel gaan spelen, dan zijn we niet minder en maken we kans op een goed resultaat. Zo ook zondag. We creëerden juist in de tweede helft meer kansen en door Jordy Neervoort kwamen we op 1-1. Anderhalve week geleden is mijn schouder uit de kom geraakt en heb wat meer rust moeten houden en het was verstandiger dat ik op de bank begon. De laatste 20 minuten, toen we op 2-1 achter stonden, heb ik wel meegedaan en scoorde ik de gelijkmaker uit een corner. Achterwaarts liep ik weg naar de tweede paal, waar ik de bal binnen tikte", aldus de 20-jarige Raben, die de opleiding Sportkunde volgt aan de HAN in Nijmegen. De promotiewedstrijd afgelopen seizoen staat Raben nog scherp op het netvlies. "Het was een echte finale in Westervoort met veel publiek. We stonden met 2-1 voor en Jonge Kracht probeerde alles om de gelijkmaker te forceren. In blessuretijd scoorde ik de verlossende treffer, de 3-1. Daarna was het groot feest in de tent in Braamt. De sfeer binnen ons team is zo super. Iedereen staat voor elkaar klaar. Hartstikke gezellig. Dit is een belangrijke factor, zeker met het oog op de moeizame seizoenstart. En als we dit nu vast kunnen houden, gaan we stappen maken. Tegen Doetinchem lijkt mij een leuke pot te worden. Voor de club ook mooi", glundert Raben, die een VIOD verleden heeft en op jonge leeftijd onder trainer Tim Bakens zijn debuut maakte in het eerste van de Doetinchemse club. "Dit is mijn tweede jaar hier. Vorig seizoen heb ik rechtsbuiten gespeeld. Niet mijn favoriete positie, maar in het belang van het team. Toch nog veel gescoord. Mijn voorkeur is in de punt, in de spits. Overleven en in de derde klasse blijven is ons motto. Als we ons weten te handhaven, dan hebben we nog een groter feest, dan toen we gepromoveerd zijn, denk ik. Ik heb het volste vertrouwen dat we het gaan redden. We gaan het elk team zeker moeilijk maken. Ook Doetinchem zondag!"


Trainer Hendriksen: 'Zeperd tegen OBW incident'

Menig volger van het regionale amateurvoetbal zal de tussenstanden van de wedstrijd tussen Doetinchem en OBW afgelopen zondag zeker zijn opgevallen. De uitslag van 0-7 is ook op de Bezelhorst hard aangekomen. Toch ziet Doetinchem-trainer Hans Hendriksen deze grote nederlaag als een incident en hoopt zijn team voor zondag tegen Montferland weer op de rails te krijgen.

"Ik moest al snel de boel omzetten. Mijn laatste man Dennis Kappert viel met een hamstringblessure uit en ik werd al binnen vijf minuten noodgedwongen Willem Stollé naar de achterste linie te halen en dan ben je het voetbal op het middenveld kwijt. En ik zat al niet zo dik in de spelers. Dan zie je het al aankomen, dat je kan verliezen. OBW heeft overigens wel een goede ploeg en dan is het niet erg als je een keer verliest, alleen de manier waarop is wel een beetje beschamend", vertelt de trainer van Doetinchem daags na de wedstrijd, die er op rekent dat hij Kappert een week of vier of vijf kwijt zal zijn.

Hendriksen begon voortvarend bij zijn nieuwe club en won de eerste twee wedstrijden tegen zowel Spcl. Lochem en DVV uit Duiven. "Qua resultaat wel, qua spel vond ik het wat minder van ons. We zijn niet echt in de moeilijkheden geweest, maar afgelopen zondag werd duidelijk waar de problemen liggen. Iedereen was er wel over eens, dat het niet onze beste dag was, en dan druk ik me nog zachtjes uit, we hadden met z'n allen een off-day en dat snel de neuzen de goede kant op moeten staan. En dan komt het wel goed. We moeten dit zien als een incident. We gaan deze week fris trainen en zondag moeten we er weer staan", aldus Hans Hendriksen.

 Doetinchem-trainer Hans Hendriksen. Foto: PR vv Doetinchem

De aftrap is om 14.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Adrie van der Beek uit Arnhem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant