Blokfluitles bij Sint Hubertus in Ulft. Foto: PR
Blokfluitles bij Sint Hubertus in Ulft. Foto: PR

Blokfluitopleiding bij Sint Hubertus Ulft

Algemeen

ULFT - Op maandag 28 oktober start Schuttersgilde Sint Hubertus met een tweejarige blokfluitopleiding voor kinderen die plusminus 8 jaar oud zijn.

Wie het leuk lijkt om mee te lopen in het korps, is welkom om de blokfluitles te komen volgen. Het bespelen van een blokfluit is een mooie opstap naar het bespelen van een ander instrument. Tijdens de blokfluitlessen leren kinderen noten spelen en ritmes lezen. Omdat ze deze basisbeginselen al hebben geleerd, leren ze sneller een ander instrument te bespelen. De blokfluitlessen worden in kleine groepjes gegeven onder leiding van een ervaren muzikant van de drumfanfare.
Naast de oefenmomenten houdt Sint Hubertus regelmatig leuke activiteiten voor de jeugd. Wie na twee jaar het diploma de opleiding heeft afgesloten, kan doorstromen naar een opleiding op de muziekschool om daar het A-diploma te halen. Het instrument dat men gaat bespelen wordt door Sint Hubertus aangeschaft en is gedurende het lidmaatschap in bruikleen.
Belangstellenden kunnen een kijkje te nemen tijdens de repetitie van het jeugdorkest op maandag 21 oktober om 19.00 uur in het clubgebouw. Er is dan iemand van de jeugdcommissie aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de jeugdopleidingen. Vragen stellen kan ook via jeugdcommissie.hubertus@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant