De finish van de Ronde van de Achterhoek in Terborg, 2019. Foto: (foto: Dick Soepenberg)

De finish van de Ronde van de Achterhoek in Terborg, 2019. Foto: (foto: Dick Soepenberg)

VIV haalt eindstreep naar Varsseveld

Algemeen

Na de succesvolle editie van de Ronde van de Achterhoek in augustus 2019 in Terborg was het voor de organisatie weer een hele zoektocht om een nieuwe start- en finishplaats voor 2020 te realiseren. De start in Bredevoort was snel geregeld na enthousiast contact met de Bredevoortse Middenstandsvereniging (BREM).

VARSSEVELD - Na een zoektocht in verschillende plaatsen heeft de Varsseveldse Industriële Vereniging (VIV) de finish geadopteerd en werd de Ronde verschoven naar 2021. Na het snelle regelen van de start, bleek dat voor de finish lastiger. 

In eerste instantie meldde Groenlo zich. Doordat de ronde een week verschoof op de wielerkalender, zou het niet tijdens de Grolse Kermis, maar direct het weekend erna moeten plaatsvinden. Dat lukte niet.

Groot wielerhart

Wethouder Bart Porskamp van de gmeente Oost Gelre dacht aan Lichtenvoorde. Helaas, hier bleek onvoldoende ondersteuning. Na overleg met Roland Toussaint van de WTC De Slinge in Varsseveld wilden zij het evenement wel ondersteunen. 

De Varsseveldse Industriële Vereniging werd benaderd om de finish te adopteren. In dit ondernemende dorp waar een groot wielerhart klopt, zijn ze maar wat blij met dit initiatief. Een groot evenement als dit voor de inwoners van Varsseveld was daarmee geregeld.

Positieve reactie

“De Varsseveldse Industriële Vereniging staat centraal in Varsseveld. Niet alleen voor de industrie maar ook voor haar inwoners. Dit mooie evenement past prima in onze intenties om onder andere het leefklimaat in het dorp te verbeteren.” 

Voorzitter Gerard van Balveren van de Stichting Wielerpromotion is erg blij met de positieve reactie van de VIV. Ook toen de Ronde in 2020 niet doorging en verschoof naar 2021. Uiteindelijk wordt de Ronde van de Achterhoek nu zelfs een tweedaags evenement in Varsseveld.

Mooie activiteiten

Zaterdag 28 augustus staan er mooie activiteiten op het programma voor unieke sporters op industrieterrein Hofskamp in Varsseveld. Naast de recreatieve klasse staat er ook een officiële wedstrijd KNWU-Paracycling op NK-niveau met de finish bij Van Raam aan de Guldenweg. Zondag 29 augustus rond 17.00 uur is de finish van de UCI-KNWU-internationale profronde bij Kupan/Svedex aan de Dames Jolinkweg in Varsseveld.

Plannen voor 2022

Inmiddels is de organisatie bezig met de plannen voor 2022. In samenwerking met Achterhoek in Beweging kijkt de organisatie rond om ook in het komende jaar een start- en finishplaats in één van de acht Achterhoekse gemeenten te vinden. 

Daarnaast hopen zij dat het evenement op het huidige hoge niveau te houden. Uiteraard kunnen geïnteresseerde gemeenten zich bij de stichting melden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant