Gang eerste verdieping.
Gang eerste verdieping. Foto: T.Erinkveld

Terug naar school, maar nu om te wonen en te beleven

do 5 aug 2021, 09:49 Algemeen

Ulft - Op 28 juli heeft een burgerinitiatief, geïnitieerd door Senioren Belang Ulft, plannen met betrekking tot de transformatie van scholencomplex de Wesenthorst in Ulft, op verzoek toegelicht aan fractieleden van PRO.

Het burgerinitiatief wil de theorielokalen van de Wesenthorst in Ulft ombouwen tot betaalbare appartementen, waarin de nadruk ligt op een sociale woonvorm met aandacht voor vitaliteit, noaberschap, gemeenschappelijke activiteiten. Ze zullen variëren in grootte en geschikt zijn voor senioren, starters en alleenstaanden.

De voormalige praktijklokalen en kantoorruimtes worden benut voor het uitvoeren van (gezamenlijke) hobby’s, overdracht van kennis en onderdak voor de innovatieve activiteiten van de Leonardo Club. De aula wordt deels benut als dagelijks open inloopcentrum voor de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en diverse gezamenlijke activiteiten kunnen ontplooien. De sportzalen zullen gehandhaafd blijven en dagelijks beschikbaar zijn om zoveel mogelijk inwoners voldoende te laten bewegen. 

De buitenruimte zal als een gemeenschappelijke (moes)tuin, sportruimte en recreatieve / educatieve verblijfsruimte worden ingericht.

Het burgerinitiatief wil een bruisend hart creëren in het centrum van Ulft, mooi gelegen in het groen met op korte afstand centrale voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer en medische voorzieningen. In het kader van circulariteit wil het burgerinitiatief het gebouw zoveel mogelijk in stand houden zodat er weinig bouwmaterialen / grondstoffen nodig zijn voor de transformatie.

Mogelijk worden er elektrische deelauto’s toegevoegd aan dit plan die middels solar carports op het terrein opgeladen kunnen worden.

Interesse in deelname in deelname respectievelijk wonen? Stuur dan een e-mail aan: wesenthorst.initiatief@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post