Woodcarver Thomas Weijenberg tijdens zijn werk.
Woodcarver Thomas Weijenberg tijdens zijn werk. Foto: Roel Kleinpenning

Een dode rode beuk komt tot spreken in Ulft

ma 2 aug 2021, 14:35 Algemeen

Ulft - Op het terrein tussen de Hutteweg en de Molenbeek in Ulft staat een rode beuk die in het voorjaar al snel zijn bladeren begon te verliezen en kort erna het heeft begeven. Herman Jansen die er regelmatig met zijn hond wandelt zag dat de rode beuk kapot was. 

Bij toeval kwam Herman in contact met een medewerkster van de gemeente Oude IJsselstreek waarbij hij haar vroeg om de kapotte beuk voorlopig niet te kappen, want daar moeten wat mee doen. Herman nam contact op met Jan Besselink en Jan Fischer, die beiden uitzicht hebben op de dode beuk met de vraag: wat kunnen we met de kapotte rode beuk? 

Snel kwamen ze samen tot de conclusie dat het aanbrengen van houtsculpturen die betrekking hebben op de DRU een mogelijkheid zou zijn. Er werd een voorstel ontwerpschets gemaakt met uiteraard de DRU-watertoren, de naoorlogse kolenhaard die in menige huiskamer stond en de bekende geëmailleerde huishoudelijke artikelen.

Thomas Weijenberg (Tommycarving) werd hiervoor benaderd. Hij is Nederlands kampioen carving die al op diverse plekken op de wereld met zijn kettingzagen kunststukken heeft mogen vervaardigen. Omwonenden  en gemeente zijn in de arm genomen om het gerealiseerd te krijgen. Toen het licht op groen kwam kon Thomas aan de slag om er een kunststuk neer te zetten die past in de omgeving. Er spreekt nu een dode rode beuk tot ons en het haalt herinneringen op uit de vervlogen tijd van ‘De Olde Hut’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post