De Iesselganger bij de Baileybrug in Ulft.
De Iesselganger bij de Baileybrug in Ulft. Foto: Roel Kleinpenning

Enthousiasme: ‘Wij gaan weer varen’

di 18 mei 2021, 16:09 Algemeen

Ulft - De Iesselganger van Stichting IJsselvaart in Ulft kan weer het water in. “We gaan op zaterdag 5 en zondag 6 juni weer varen”, zegt Herman Schreurs, voorzitter Stichting IJsselvaart. “Voorlopig varen we alleen nog maar in de weekenden en doen twee keer een rondvaart van 1 uur. We bekijken eerst hoe het zich allemaal ontwikkelt.”

door Carla van der Meer

De leden van de stichting hebben in het voorjaar weer overleg gehad over het wel of niet varen. “Twee weken geleden hebben we de knoop doorgehakt en hebben we besloten om te gaan varen”, laat Schreurs weten. “We hebben onze vrijwilligers een mail gestuurd om te polsen of er bij hen ook animo voor is. Het bleek dat ze het weer leuk vinden om te gaan varen. Ook hebben we rondvraag gedaan of er bij passagiers interesse bestaat om een rondvaart te gaan maken. Daar kregen we eveneens enthousiaste reacties. Iedereen wil weer wat ondernemen. Dus wij gaan weer varen.”

Voldoen aan alle regels

Voorlopig wordt er alleen in de weekenden gevaren en zijn er zowel op zaterdag als op zondag twee rondvaarten van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.15 tot 15.15 uur. De opstapplaats is bij het DRU Industriepark.

“We houden ons uiteraard aan de RIVM-regels die gelden voor pleziervaart en openbaar vervoer”, aldus Schreurs. “Dat betekent mondmaskers op bij het in- en uitstappen en anderhalve meter afstand houden. Hierdoor kunnen we varen met de helft van het aantal passagiers van eerder, 20 in plaats van 40. Familieleden mogen bij elkaar aan tafel.”

“Van ons is er een schipper en een gids aan boord. Zij helpen eventueel met het in- en uitstappen. Helaas kunnen we, uit veiligheidsoverwegingen, geen drankje of hapje serveren tijdens de rondvaart, want we moeten het aantal bewegingen op de boot zo beperkt mogelijk houden. De passagiers mogen ook niet rondlopen. Ze blijven op hun plek zitten. We nemen geen contant geld aan. De rondvaarten zijn alleen te boeken en te betalen via de website en via de VVV.”

Voor het eerst doet de stichting geen arrangementen. “We beginnen met een uurtje varen en we kijken hoe dit verloopt. We houden de regels in de gaten, en wanneer er nieuwe, ruimere regels komen, dan is er voor ons ook weer meer mogelijk. Het is voor ons ook afwachten.”

De prijzen voor de rondvaarten zijn 4 euro voor kinderen en 7 euro voor volwassenen.

Prijzen

“We hebben de prijzen niet verhoogd, alhoewel onze kosten afgelopen jaar wel doorgegaan zijn”, laat Schreurs weten. “We hebben een ondersteuning gehad van RaboClubSupport. Verder hebben we een goede samenwerking met het Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Oude IJsselstreek. Onze wens is een botenloods bij RKV Het Anker voor de winteropslag. De boot wordt daar nu al opgeladen. Info: boekingen@ijsselvaart.nl.

www.ijsselvaart.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post