Didi Dijkhuis en Jill Overgoor blokkeren
Didi Dijkhuis en Jill Overgoor blokkeren Foto: John Rabelink

Dames Vollverijs winnen ook zonder publiek

Algemeen

Terborg - Eindelijk kon dan de eerste thuiswedstrijd van de Terborgse volleybalvereniging Vollverijs Dames 1 gespeeld worden. Wel zonder publiek en dan is er natuurlijk weinig sfeer. 

Of dat de reden was van de slechte start van de Dames? De gasten, Vios Beltrum, afgelopen seizoen gepromoveerd begonnen sterk aan de 1e set. Met een goede service werd Dames 1 onder druk gezet en dat resulteerde in een 2-11 voorsprong voor de Beltrumsen.
Vollverijs kwam terug in de wedstrijd: 8-14 maar Vios zette toen weer aan en nam een 11-21 voorsprong en leek op setwinst af te stevenen.

Dames 1 kwam terug tot 19-22 en toen werd het toch nog spannend. Onze dames kwamen zelfs op setpoint: 26-25 maar wisten deze (nog) niet te verzilveren. De tweede kans werd wel benut en wonnen onze dames de set alsnog met 28-26.
Een teleurstelling voor Vios en dat werkte de 2e set door. Vrij eenvoudig, gesteund door een sterke blokkering, werd deze set door Dames 1 gewonnen: 25-16
De 3e set nam Dames 1 een 4-1 voorsprong maar Vios kwam goed terug en bleef tot 17-17 goed bij maar kwam nooit voor te staan. Dames 1 liep uit naar 22-17 maar Vios gaf zich nog niet gewonnen: 22-20
Daarna maakten onze dames de set af: 25-21
De 4e set is dan toch weer heel belangrijk om het verschil echt te maken. Vios was uitgeblust. Nadat onze dames een 6-0 voorsprong hadden genomen kwam de setwinst en de 4-0 overwinning niet meer in gevaar: 25-16
Een pittige wedstrijd waar Vios de eerste set had moeten winnen maar dat dus niet deed. Wel een compliment voor onze dames dat de 1e set toch nog werd gewonnen en dat had zeker invloed op het verloop van de wedstrijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant