Lisa Teerink (rechts in groen shirt), in actie vóór de coronacrisis. (foto: John Rabelink)
Lisa Teerink (rechts in groen shirt), in actie vóór de coronacrisis. (foto: John Rabelink) Foto: John Rabelink

‘Ik mis volleybal, het zwembad en de sociale contacten’

Algemeen

Belletjes, mailtjes, appjes, videomeetings. In deze bizarre coronacrisis komen vrijwel altijd vier vragen voorbij. Vier vragen die wij de komende tijd ook voorleggen aan bekende en minder bekende (oud-)inwoners van Oude IJsselstreek.

Lisa Teerink, speelster en trainer volleybalvereniging Vollverijs

1.Hoe gaat het met jou en je naasten?

“Met mij gaat het goed. Mijn familie is gelukkig gezond en dat is volgens mij op dit moment het belangrijkste.”

2.Hoe beïnvloedt de coronacrisis je dagelijks leven?

“Het beïnvloedt mijn leven op dit moment zeker. Ik hoef niet naar Nijmegen voor mijn studie, school waar ik stage loop zit dicht, volleybal en training geven is niet mogelijk en ook het zwembad waar ik werkzaam ben zit door de coronacrisis dicht. In het begin was het erg zoeken omdat je structuur en ritme totaal weg was. Langzamerhand lukt het steeds beter om daar een weg in te vinden ondanks dat ik het volleyballen, de sociale contacten en het werk in het zwembad ontzettend mis.”

3.Hoe kom je je dagen door?

“De lessen en opdrachten van school gaan gewoon door. Veel kan via een online vorm worden aangeboden. Verder ben ik erg veel aan het wandelen en pak ik af en toe de skeelers of de mountainbike om in beweging te blijven met dit mooie weer. Ook heb ik nu meer tijd voor andere dingen waar ik normaal nauwelijks tijd voor heb.”

4.Heb je een tip voor thuiszitters?

“Bedenk dingen die je leuk vind om te doen die binnen de mogelijkheden vallen om er zo het beste van maken! Zo kwam ik samen met Eline Derksen (medetrainer van de A) op het idee om voor Vollverijs MA1 iedere week een challenge te maken om zo in contact te blijven met elkaar.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant