Kirsten Berenpas drukt de bal in het blok van Longa
Kirsten Berenpas drukt de bal in het blok van Longa Foto: John Rabelink

Dames Vollverijs nemen afstand van Longa’59

Algemeen

Terborg - Na de nederlaag in de beker (Wivoc-Vollverijs 3-1) wilde Dames 1 van de Terborgse volleybalvereniging Vollverijs een beter resultaat neer zetten tegen het geroutineerde Longa 2 die een aantal ex-eredivisiespeelsters in de gelederen heeft.

Dat lukte de eerste set nog niet. Beide teams staan op gelijke hoogte, 5e plaats, dus de winnaar zou een plaatsje stijgen. De eerste had Longa steeds een kleine voorsprong van 1 à 2 punten.
Bij de stand van 18-19 scoorden de dames uit Lichtenvoorde 3 punten op rij en dat was voldoende om de set te winnen: 21-25
De tweede set leken de dames van Longa ruimer te gaan winnen. Vollverijs liep achter de feiten aan en keek tegen een 15-21 achterstand aan. Echter onze dames gaven zich nog niet gewonnen en wisten zelfs de set winnend af te sluiten: 25-23
De 3e set was de spannendste. Ook deze set was duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Niet met hoogstaand volleybal maar wel met lange rally’s en dat maakt het volleybal zo mooi.
Beide teams hadden een aantal setpoints maar onze dames wisten uiteindelijk door te drukken: 29-27

De 4e set ging het tot 15-15 gelijk op. Onze dames namen een voorsprong :19-15
Longa kwam nog in de buurt: 21-20 Maar daarna maakte Dames 1 het karwei af: 25-22
Een 3-1 overwinning en voorlopig een mooie 4e plaats.