Eva Jansen verdedigt.
Eva Jansen verdedigt. John Rabelink

Dames Vollverijs verrassen Halley

Sport

Terborg - De dames van volleybalvereniging Vollverijs in Terborg moesten in de voorronde van de NeVoBobeker het opnemen tegen een klasse hoger spelend Halley.

De tribunes waren redelijk gevuld. De gasten uit Wehl begonnen de eerste set voortvarend. Halley nam een voorsprong en stond die niet meer af en won de 1e set overtuigend: 17-25.

De tweede ging het tot 11-11 gelijkop. Daarna nam Vollverijs het initiatief in handen: 14-11. Halley kwam nog even terug, 14-13, maar daarna was het verzet gebroken. Vollverijs denderde door en won deze set overtuigend: 25-18.

De derde was een stuk spannender. Halley leek van schrik bekomen en nam een flinke voorsprong:0-7. Een timo-out van Vollverijs bracht de ommekeer. Vollverijs kroop steeds dichterbij. Door een sterke servicebeurt van Jill Overgoor werd weer een wedstrijd: 9-11. Daarna nam Vollverijs weer het initiatief en door weer een goede service, dit keer van Dominique van Aken: 17-16. Halley kreeg geen vat meer op de service van Vollverijs en ook deze set trok Vollverijs naar zich toe: 25-17. De vierde set ging het tot 14-14 op en neer. Daarna maakte Vollverijs het verschil: 18-15. Halley vocht zich nog terug:18-17 echter dat was niet voldoende. Vollverijs won ook deze set, 25-20, en daarmee de wedstrijd en een ronde verder in de bekercompetitie. 3-1.

Al met al een verrassende overwinning zeker gezien de korte voorbereiding. In ieder geval geeft dit vertrouwen voor de competitie.

Donderdag 16 september speelt Vollverijs wederom tegen Halley maar nu tegen Halley 3. Dan gaat het echt om de punten. Aanvang 21:00 uur sporthal De Paasberg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant