Lunapark in Etten. Foto: Selma Bultink
Lunapark in Etten. Foto: Selma Bultink Selma Bultink

Schutterij de Eendracht opgetogen: Kermis Etten gaat door, met feesttent en lunapark

ma 20 sep 2021, 19:15 Algemeen

Etten - Het waren een paar spannende weken voor schutterij de Eendracht uit Etten. Al tijden waren zij bezig om alle mogelijk scenario’s voor de kermis van dit jaar te bespreken. Met steeds wisselende regelgeving, extra kosten die gemaakt moesten worden en zorgen om veiligheid, wilden zij toch ook eigenlijk vooral wel een kermis organiseren.

Na de persconferentie van 14 september en goed overleg met de gemeente Oude IJsselstreek durven zij het aan om een volledige vierdaagse kermis te organiseren. Er zullen wel beperkingen zijn, zoals een verplichte coronapas, in en om de feesttent.
Ook zal het lunapark dit jaar kleiner zijn dan normaal. Veel kermisexploitanten zijn het afgelopen jaar gestopt, hebben hun materieel geschorst of gaan liever naar een grotere kermis om zo hun coronajaar nog een beetje goed te maken.
De gemeente heeft het lunapark als doorstroomlocatie gemarkeerd. Deze is dus wel vrij, zonder coronapas, toegankelijk.
Wat betreft de feesttent en de activiteiten daaromheen: de Kermiscommissie verwacht hier gewoon een ouderwets gezellig feest te kunnen organiseren. Zo zal op zaterdagavond tot 23.30 een dj draaien. Is er op zondag het jeugdkoningschieten en speelt de band Freeline. Op maandag het traditionele vogelschieten met daarna muziek van dj Double Fun.
Dinsdag is het familiedag met het ballenschieten, oud-Hollandse spelen, een springkussen en de mogelijkheid om je te laten schminken. In de middag draait dj Double Fun opnieuw.
Het complete programma en de openingstijden van de tent en het lunapark zijn te vinden op de website van de schutterij en op Facebook:schutterij de Eendracht Etten.
Voorwaarde om de kermis te mogen organiseren is de verplichte Coronapas. Wie het feestterrein wil bezoeken, dient de app geactiveerd op de telefoon te hebben en het legitimatiebewijs bij zich. Bezoekers ouder dan 13 jaar die niet zijn gevaccineerd, moeten binnen 24 uur van te voren een coronatest hebben gedaan. Een sneltest is hierbij niet geldig. Een test kun je gratis inplannen op www.testenvoortoegang.nl.
Het lunapark is wel vrij toegankelijk.


www.eendrachtetten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post