Jubilarissen bij Sint Hubertus

vr 24 sep 2021, 17:15 Algemeen

BREEDENBROEK - Bij schietvereniging Sint Hubertus in Breedenbroek zijn er maar zes jubilarissen die aan het eind van de jaarvergadering bij Koenders in Breedenbroek gehuldigd.

Peter Koenders en Theo Mijnen zijn beide veertig jaar lid en Joop Vinkenvleugel, Betsie Lieverdink, Diny Hengeveld, Willie Vinkenvleugel zelfs vijftig jaar lid.
Schietvereniging Sint Hubertus bestaat sinds 1955 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een stabiele vereniging met veel mogelijkheden, staat er op hun website. ‘De schietbanen zijn voorzien van de nieuwste techniek in de schietsport geheel geautomatiseerd met computers en meetramen. De baanlengte is instelbaar van tien tot twaalf meter en is geschikt voor diverse disciplines zoals klein kaliber, luchtgeweer en luchtpistool. Voor alle disciplines zijn verenigingswapens beschikbaar’.
Willie Vinkenvleugel is een van de jubilarissen en tevens voorzitter van de schietvereniging. “We waren vroeger met een groot aantal oudgedienden waarvan er een aantal vertrokken toen we overgingen op de nieuwe manier van schieten, maar daar kwamen er ook weer een paar van terug naderhand. Als ik terug kijk op de afgelopen vijftig jaar dan is het in een zucht voorbij gegaan. In het begin schoten de dames nog bij ‘de Prins’ maar ze werden bij Sint Hubertus met open armen ontvangen toen ze daar weg gingen.”
De beide dames en twee heren die al vijftig jaar bij de schietvereniging betrokken zijn, kunnen bijna spreken van een half mensenleven dat ze ‘schieten’. Alle jubilarissen werden hartstikke bedankt voor hun inzet van de afgelopen jaren en een aantal belangrijke gebeurtenissen passeerden de revue. Namens Sint Hubertus werd er een mooie attentie en een prachtige bos bloemen aangeboden en natuurlijk volgde er een applaus met de felicitaties van de andere leden.
Hoe kijken de jubilarissen zelf terug op de afgelopen bij Sint Hubertus? Eigenlijk zijn ze daarover erg eensgezind. Joop: ”We zijn hartstikke tevreden over de gang van zaken en hebben het naar onze zin hier bij de schietvereniging, anders hadden we het ook niet zo lang volgehouden.”
Theo Mijnen: ”Die veertig jaar zijn inderdaad snel voorbij gegaan. Schieten was echt mijn ding en daarom ook bij de vereniging gegaan, en blijven hangen natuurlijk. Het gaat me echt om het schieten en niet eens om de ‘afterparty’, het is een fijne club. Diny en Betsie zijn beiden ook erg tevreden en kijken terug op een mooie tijd. We zijn hartstikke fijn opgenomen hier door de heren. We hebben eigenlijk nooit problemen en als we af en toe vinden dat de heren te luidruchtig zijn, geven we dat wel aan.”
Willie: ”De rollen zijn dan eens een keer omgekeerd, want je zou denken dat het bij de dames een ‘kletserij’ is maar ze zijn echt fanatiek. De vrouwen laten wel van zich horen als hun iets niet aanstaat”.
Samen zijn ze het er ook allemaal over eens dat ze fanatiek zijn en dat ze lid zijn van een hechte vereniging waar de betrokkenheid groot is. Joop: ”Niemand is te beroerd om iets op te pakken en er wordt graag geholpen als er iets georganiseerd wordt. Er wordt eigenlijk bijna nooit een schietavond overgeslagen en zelfs bij verjaardagen gaat het schieten voor als het even kan.”
Dat kunnen de andere jubilarissen bevestigen. Diny: ”Je bent ergens lid van en dan moet je er ook zijn. Het is wel vrijwillig maar niet vrijblijvend dus zorg je dat je er bent.”
De jubilarissen hebben het naar hun zin bij Koenders in Breedenbroek waar Peter volgens hun altijd klaar staat en ze koesteren de jaren die ze achter zich hebben liggen en de jaren die ze nog mogen meemaken met elkaar.