Denice uit Netterden.

Denice uit Netterden.

Rachel Bosman | Sharabande

Netterdense Denice op sexy kalender, mét boerenverstand

Algemeen

NETTERDEN - Ook dit jaar gaven honderden agrariërs zich op voor de boeren- en boerinnenkalender. De respectievelijk vierde en elfde editie worden op 8 oktober feestelijk gelanceerd bij ‘Ad Libitum’ in Dronten. Een van de modellen is de Netterdense Denice. 

Zowel de evenementen als de pikante foto’s worden bewust omlijst door wetenswaardigheden over en verhalen vanuit de agrarische sector. Een rode draad in alle berichten lijkt de breed gedragen behoefte aan boerenverstand te zijn. “Waarom boeren uitkopen om natuur plaats te laten maken voor steen en asfalt?” vraagt kalendermodel Flora zich af. “Waarom meer focus op genezen dan op voorkomen? Goed voedsel en veel beweging vormen de basis” vult kalendergenootje Robin haar aan. “Waarom goed voedsel plaats laten maken voor geïmporteerde voedingsmiddelen van mindere kwaliteit?”, aldus Johan, model op de boerenkalender.

Catwalk

Samen zullen zij op 8 oktober de catwalk gaan betreden van ‘Ad Libitum’; sociëteit van USRA, oftewel de grootste studentenvereniging van Aeres Hogeschool Dronten. Op die catwalk zullen die avond maar liefst 32 kalendermodellen schitteren; een selectie uit circa 400 aanmeldingen.
Ieder model heeft zijn of haar eigen zienswijze, motivatie of verhaal. Van bijvoorbeeld Wijnand die zijn boerderij vanuit een rolstoel runt. Van Ayoub, die niet alleen de kalender haalde, maar dit najaar eveneens zijn eigen televisieprogramma krijgt op NPO3, waarin hij op zoek gaat naar zijn eigen boerderij. Net als vele andere kalendermodellen wil hij jongeren graag enthousiasmeren voor het boerenleven, mensen uitleggen waar hun voedsel vandaan komt en meer verbinding creëren tussen stedelingen en plattelandsmensen.
De presentatie van de modellen voor 2022 aan pers en publiek is al nagenoeg uitverkocht. Het evenement zal worden omlijst door livemuziek van Free Willy en een dans-act van voormalig kalendermodel Anna Bron, die na haar deelname aan de kalender uitgroeide tot influencer op Instagram. De kalenders zijn verkrijgbaar op boerendingen.nl en na het lanceringsfeest ook in de boekhandels.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant