Afbeelding

Groene Gastouderopvang bij Gastouderbureau Gemoede®lijk

do 21 okt 2021, 14:12 Algemeen

Volgend jaar bestaan we 5 jaar en we kijken dankbaar terug op een fijne samenwerking met een groeiende groep betrokken gastouders en ouders. Een goed moment om opnieuw je speerpunten te bepalen; wat willen we meegeven in de opvang?

We zouden het ontzettend leuk vinden om het kind meer in verbinding te brengen met de natuur. Het buitenzijn gaf ons plezier en ontspanning in het afgelopen jaar. De natuur heeft zoveel te bieden (voor jong en oud) en bleef 24-7 open voor ons allemaal. Dit gevoel willen we vasthouden en daarom leggen we graag de verbinding tussen het kind en de natuur. Inmiddels zijn er prachtige en concrete ideeën geboren, en dat ging eigenlijk vanzelf!

In september zijn we begonnen met een groene coach, ‘Met Kim de natuur in’. Zij verzorgt speelse en educatieve filmpjes voor de kinderen die bij de gastouder bekeken en uitgevoerd kunnen worden. Want wat valt er veel te ontdekken in je eigen achtertuin!

Naast de reguliere gastouderopvang starten we vanaf november met Groene Gastouderopvang. Een Groene Gastouder voldoet aan een aantal (groene) criteria. Onder andere: De kinderen beleven de seizoenen met elkaar en mogen ook bij slechter weer buiten spelen. Een aantal gastouders werken al op deze natuurlijke manier en zij werden door ons verrast en beloond met een natuurlijk wilgenhuisje.

Want er is niets leukers voor kinderen dan je verstoppen in de tuin en daarbij je fantasie gebruiken. Wellicht is dit wel jouw ruimteschip? En loop je vervolgens, met je handjes nog vies van het zand, naar de lekker ruikende keuken. Je vast verheugend op een stukje appeltaart waarvan je de appel zelf hebt geplukt en geschild.

Die ervaring gunnen wij ieder kind! Bij interesse? We maken graag kennis met jou en vertellen hier graag meer over. www.gastouderbureaugemoederlijk.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Gastouderbureau Gemoede®lijk. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post